Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!

Ohje

Macarons

 1. Aloita erottelemalla valkuaiset keltuaisista ja vanhentamalla valkuaisia vähintään vuorokausi peitettynä jääkaapissa. Ota valkuaiset ajoissa huoneenlämpöön lämpenemään.
 2. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri. Siivilöi kaksi kertaa.
 3. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää erikoishieno sokeri erissä jatkaen vatkaamista niin, että saat kiiltävän vaahdon. Älä ylivatkaa.
 4. Nostele mantelijauhe-tomusokeriseos sekaan lastalla. Oikea koostumus on paksuhko, joten älä sekoita liian kauan. Voit kokeilla oikeaa koostumusta nostamalla massaa nokareen lautaselle, jos massa leviää tasaiseksi eikä siihen jää huippua niin se on sopivaa.
 5. Pursota pyöreällä tyllalla n. 2 euron kolikon kokoisia leivoskuoria leivinpaperin päälle. Kopauta peltiä pöytää vasten ja anna macaronien seistä vielä vähintään 30 minuuttia ennen paistoa, jolloin niihin muodostuu kuori pinnalle eivätkä ne halkeile uunissa.
 6. Paista 140 asteessa 10–15 min.
 7. Rouhi valkosuklaa, kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada suklaarouheen päälle. Sekoita tasaiseksi ja lisää voi sekä kuivatut mustikat. Anna täytteen jäähtyä kunnolla jääkaapissa ennen kuorien täyttöä.

Ainekset

Macarons

Biokia mustikka-valkosuklaamacarons

 • n. 3 keskikokoisen munan valkuaista (100-110g)
 • 30 g erikoishienoa sokeria
 • 200 g tomusokeria
 • 110 g mantelijauhetta

Täyte

Biokia mustikka-valkosuklaamacarons

Mustikka-valkosuklaamacaronsien täytteen upea väri tulee kuivatuista mustikoista. Tämä kahvipöydän herkku soveltuu myös gluteenittomaan ruokavalioon, sillä macarons-kuoret valmistetaan mantelijauhosta.

Vinkki! Kokeile macaronsien ja täytteen värjäämiseen myös marjajauheita.

Alkuperäisohje: Katri Ryynänen
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet