Mustikka-valkosuklaamacarons

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5(1 arviota)

Biokia mustikka-valkosuklaamacarons

Mustikka-valkosuklaamacaronsien upea väri tulee kuivatuista mustikoista. Tämä kahvipöydän herkku soveltuu myös gluteenittomaan ruokavalioon, sillä macarons-kuoret valmistetaan mantelijauhosta.

Ohje: Katri Ryynänen
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy

Ainekset

Macarons

  • n. 3 keskikokoisen munan valkuaista (100-110g)
  • 30 g erikoishienoa sokeria
  • 200 g tomusokeria
  • 110 g mantelijauhetta

Täyte

  • 100 g valkosuklaata
  • 0,5 dl kermaa
  • 25 g Biokia kuivattuja luomumustikoita
  • 2 tl voita

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

Macarons

  1. Aloita erottelemalla valkuaiset keltuaisista ja vanhentamalla valkuaisia vähintään vuorokausi peitettynä jääkaapissa.
  2. Ota valkuaiset ajoissa huoneenlämpöön lämpenemään.
  3. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri. Siivilöi kaksi kertaa.
  4. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää erikoishieno sokeri erissä jatkaen vatkaamista niin, että saat kiiltävän vaahdon. Älä ylivatkaa.
  5. Nostele mantelijauhe-tomusokeriseos sekaan lastalla. Oikea koostumus on paksuhko, joten älä sekoita liian kauan. Voit kokeilla oikeaa koostumusta nostamalla massaa nokareen lautaselle, jos massa leviää tasaiseksi eikä siihen jää huippua niin se on sopivaa.
  6. Pursota pyöreällä tyllalla n. 2 euron kolikon kokoisia leivoskuoria leivinpaperin päälle. Kopauta peltiä pöytää vasten ja anna macaronien seistä vielä vähintään 30 minuuttia ennen paistoa, jolloin niihin muodostuu kuori pinnalle eivätkä ne halkeile uunissa.
  7. Paista 140 asteessa 10–15 min.
  8. Rouhi valkosuklaa, kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada suklaarouheen päälle. Sekoita tasaiseksi ja lisää voi sekä kuivatut mustikat. Anna täytteen jäähtyä kunnolla jääkaapissa ennen kuorien täyttöä.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä Loading...