Helppo mustikkajuustokakku

2 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 5(2 arviota)
Preparation 40 min 15 annosta

Voiko päivän vitamiinit tankata kakusta?

Tämä helppo juustokakku on pullollaan vitamiineja ja kuitua! Eli kyllä, voit saada marjojen päivän saantisuositukset täyteen kakkua syömällä. Toki on hyvä muistaa, että kakkua kannattaa muiden ainesosiensa vuoksi syödä kohtuudella.

Juustokakun täytteessä on runsaasti Biokian luomumustikkajauhetta ja päällisessä Biokian luomupuolukkajauhetta.

Biokian marjajauheet on jauhettu kokonaisista suomalaisista villimarjoista. Jauheet ovat todella helppokäyttöisiä ja monipuolisia: niitä voi käyttää esimerkiksi smoothiessa tai jogurtin, rahkan tai puuron seassa. Marjajauhe antaa smoothielle ja muille ruoille kauniin, herkullisen sävyn ilman lisättyä sokeria.

Marjojen terveysvaikutukset

Mustikka sisältää runsaasti E-vitamiinia, kaliumia ja kuitua. 100 grammassa mustikoita on 3,3 g kuitua, jonka päivittäin suositus on 25 mg, ja 1,9 mg E-vitamiinia, jonka päivittäinen suositus on noin 10 mg.

Puolukka on hyvin antioksidanttipitoinen marja. Antioksidantit estävät vapaiden radikaalien hapettumista ja ovat välttämättömiä elimistölle. Puolukassa on lisäksi runsaasti kuitua ja useita terveellisiä polyfenolisia yhdisteitä.

Valitse fiiliksen mukaan

Tähän juustokakkuun sopivat hyvin kaikki Biokian luomumarjajauheet. Voit vaihdella jauheita ja marjoja sesongin ja fiiliksen mukaan. Erityisesti karpalo- ja mustikkajauhe sopivat tähän piirakkaan täydellisesti. Voit halutessasi korvata puolukat mustikoilla tai muilla marjoilla.

Ohje, kuvat ja teksti: Inka Ikonen, Inka I -blogi

Ainekset

Keksipohja

  • 175 g Bastogne-keksejä
  • 75 g voita sulatettuna

Täyte

  • 4 kpl liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 500 g mascarponejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 4 rkl Biokian luomumustikkajauhetta
  • 5 rkl kiehuvaa vettä

Koristeet

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl Biokian luomupuolukkajauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Biokian luomuvalkosuklaamustikoita
  • tuoreita vadelmia
  • karhunvadelmia
  • pensasmustikoita
  • mintunlehtiä
  • pakastekuivattua vadelmarouhetta

Ohje

Keksipohja

  1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
  3. Painele seos vuoan pohjalle.
  4. Laita kakkupohja jähmettymään jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Täyte

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella.
  3. Lisää kermavaahtoon mascarponejuusto, tomusokeri ja Biokian luomumustikkajauhe ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kiehauta vesi. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan veteen.
  5. Lisää liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana. Sekoita täytettä koko ajan.
  6. Levitä täyte keksipohjan päälle. Tasoita kakun pinta. Peitä kakku kelmulla tai foliolla.
  7. Anna juustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mutta mieluiten seuraavaan päivään.

Koristelu

  1. Valmista kermavaahto kakun päälle. Vatkaa kerma, lisää sokeri, vaniljasokeri ja Biokian luomupuolukkajauhe.
  2. Voit lusikoida kermavaahdon suoraan juustokakun päälle tai laittaa sen pursotinpussiin ja pursottaa kermavaahdon pieniksi keoiksi.
  3. Koristele kakku marjoilla, mintunlehdillä, Biokian luomuvalkosuklaamustikoilla ja pakastekuivatulla vadelmarouheella.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä Loading...