Tartu Blackcurrant Fridayn tarjoukseen: 25.-27.11. iso mustaherukkajauhepussi 10€!
Preparation 7 h 12 annosta

Ohje

Keksipohja

  1. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja yhdistä vaniljasokerin ja sulatetun voin kanssa.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla ja painele keksimurska pohjalle. Voit käyttää myös isompaa kakkuvuokaa (esim. Ø 24 cm) jolloin kakusta tulee matalampi.
  3. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Kinuskitäyte

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  2. Sekoita tuorejuusto, rahka, kinuskikastike ja vaniljasokeri keskenään.
  3. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liota liivatteet sekaan.
  4. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää sitten vaahdotettu kerma.
  5. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin vähintään 1 tunniksi.

Karpalotäyte

  1. Kun kakku on jähmettynyt, valmista karpalotäyte.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  3. Sekoita tuorejuusto, rahka, karpalojauhe, karpalomehu ja sokerit keskenään.
  4. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liota liivatteet sekaan.
  5. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lopuksi kermavaahto.
  6. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi.

Kiille

  1. Kun kakku on jähmettynyt, valmista vielä karpalokiille.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sekoita karpalotäysmehu ja vesi keskenään ja lisää sokeri.
  3. Ota mehusta noin 1 dl kattilaan, kuumenna ja liuota liivatteet kuumaan mehuun.
  4. Sekoita liivateseos lopun mehun sekaan, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten kiille kakun päälle.
  5. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.

Ainekset

Keksipohja

 

  • 225 g digestive-keksejä
  • 100 g voita
  • 2 tl vaniljasokeria

Kinuskitäyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl valmista kinuskikastiketta
  • 125 g maustamatonta rahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 4 liivatetta
  • 0,5 dl vettä

Karpalotäyte

Kiille

Makean ja kirpeän liitto

Makea kinuski tasapainottaa Biokian karpalojauheesta tehdyn karpalotäytteen kirpeyttä mukavasti tässä karpalo-kinuskijuustokakussa, joka saa raikkautta myös kirpsakasta karpalokiilteestä. Halutessasi voit käyttää täytteessä myös Biokian puolukkajauhetta.

Käsin poimituista kokonaisina kuivatuista luomuvillikarpaloista valmistettu Biokian luomukarpalojauhe on runsaskuituinen ja sisältää runsaasti E-vitamiinia. Ruokalusikallinen jauhetta vastaa noin 1,5 dl tuoreita marjoja.

Alkuperäisohje, kuvat ja teksti: Maria Rentola, Sokerihuurrettu-bloggaaja