Karpalo-kinuskijuustokakku

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)
Preparation 1 h 15 min 12 annosta

Makean ja kirpeän liitto

Makea kinuski tasapainottaa Biokian luomukarpalojauheesta tehdyn karpalotäytteen kirpeyttä mukavasti tässä karpalo-kinuskijuustokakussa, joka saa raikkautta myös kirpsakasta karpalokiilteestä. Halutessasi voit käyttää täytteessä myös Biokian luomupuolukkajauhetta.

Karpalot kasvavat soilla maanmyötäisesti ja ne sisältävät runsaasti ravintoaineita. Kun ilma viilenee syksyllä ja ensimmäiset yöpakkaset saapuvat, koittaa karpalon poiminta-aika. Karpalo on kirpeä marja, jonka kirpeydestä pakkanen vie osan. Suomen metsistä käsin poimituista kokonaisina kuivatuista luomuvillikarpaloista valmistettu Biokian luomukarpalojauhe on runsaskuituinen ja sisältää runsaasti E-vitamiinia. Ruokalusikallinen jauhetta vastaa noin 1,5 dl tuoreita marjoja.

Ohje, kuvat ja teksti: Maria Rentola, Sokerihuurrettu-bloggaaja

Ainekset

Keksipohja

  • 225 g digestive-keksejä
  • 100 g voita
  • 2 tl vaniljasokeria

Kinuskitäyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl valmista kinuskikastiketta
  • 125 g maustamatonta rahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 4 liivatetta
  • 0,5 dl vettä

Karpalotäyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2,5 rkl Biokia luomukarpalojauhetta
  • 1 rkl Biokia luomukarpalotäysmehua
  • 125 g maustamatonta rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta
  • 0,5 dl vettä

Kiille

  • 0,5 dl Biokia luomukarpalotäysmehua
  • 2 dl vettä
  • 5 tl sokeria
  • 3 liivatetta

Ohje

Keksipohja

  1. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja yhdistä vaniljasokerin ja sulatetun voin kanssa.
  2. Laita irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunoille korkea reunakalvo ja painele keksimurska pohjalle. Voit käyttää myös isompaa kakkuvuokaa (esim. Ø 24 cm) jolloin kakusta tulee matalampi.
  3. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Kinuskitäyte

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  2. Sekoita tuorejuusto, rahka, kinuskikastike ja vaniljasokeri keskenään.
  3. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liota liivatteet sekaan.
  4. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää sitten vaahdotettu kerma.
  5. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin vähintään 1 tunniksi.

Karpalotäyte

  1. Kun kakku on jähmettynyt, valmista karpalotäyte.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  3. Sekoita tuorejuusto, rahka, karpalojauhe, karpalomehu ja sokerit keskenään.
  4. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liota liivatteet sekaan.
  5. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää sitten kerma.
  6. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi.

Kiille

  1. Kun kakku on jähmettynyt, valmista vielä karpalokiille.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sekoita karpalotäysmehu ja vesi keskenään ja lisää sokeri.
  3. Ota mehusta noin 1 dl kattilaan, kuumenna ja liota liivatteet sekaan.
  4. Sekoita liivateseos lopun mehun sekaan, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten kiille kakun päälle.
  5. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...