Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 8 h 10 annosta

Ohje

Pohja

 1. Aseta irtopohjavuoan (16 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa myös vuoan reuna leivinpaperisuikaleella tai tuorekelmulla.
 2. Murskaa keksit pieniksi muruiksi. Lisää vaniljasokeri ja sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
 3. Painele keksimurska vuoan pohjalle reunoja myöden ja laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valkosuklaatäyte

 1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
 2. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
 3. Paloittele valkosuklaa syvälle lautaselle. Sulata mikrossa, n. 10 sekuntia kerrallaan ja sekoita kun palat alkavat pehmetä. Kun suklaa on kokonaan sulanut, anna sen jäähtyä.
 4. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää joukkoon huoneenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaa.
 5. Kuumenna sitruunamehu kattilassa, purista liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi ja liota ne sitruunamehuun.
 6. Lisää sitruunamehu tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää lopuksi vaahdotettu kerma hyvin sekoittaen.
 7. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.

Mustikkatäyte

 1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
 2. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
 3. Sekoita tuorejuusto, rahka, mustikkajauhe, mustikkamehu ja sokerit keskenään.
 4. Kuumenna sitruunamehu kattilassa, purista liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi ja liota ne sitruunamehuun.
 5. Lisää sitruunamehu tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää lopuksi vaahdotettu kerma hyvin sekoittaen.
 6. Kaada täyte vuokaan niin, että valkosuklaaosuus peittyy joka puolelta. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.

Mehukiille

 1. Kun kakku on jähmettynyt, valmista vielä mehukiille.
 2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
 3. Sekoita mustikkamehu ja vesi.
 4. Ota mehusta noin 0,5 dl kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi ja liota ne mustikkamehuun.
 5. Sekoita liivateseos lopun mehun sekaan, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten kiille kakun päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään 3-4 tunniksi.
 6. Irrota kakku varovasti vuoasta ja tarkista, ettei reunakelmua ole jäänyt kiinni kakkuun. Koristele haluamallasi tavalla.

Ainekset

Pohja

juustokakku mustikka-valkosuklaa

 • 185 g kaurakeksejä
 • 70 g voita tai margariinia
 • 1 tl vaniljasokeria

Valkosuklaatäyte

 • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 100 g valkosuklaata
 • 125 g maitorahkaa
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 0,5 dl sokeria
 • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
 • 4 liivatelehteä
 • 0,5 dl sitruunamehua

Mustikkatäyte

Kiille

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Mustikka-juustokakku on raikas ja näyttävä kakku kaikenlaisiin juhlapöytiin. Juustokakun kiille on kaunis sellaisenaan, eikä se välttämättä kaipaa peitokseen koristeita. Mitäpä jos koristelisitkin vain tarjoilulautasen kukilla tai marjoilla? Vinkkejä koristeluun löydät täältä.

Mustikka juustokakun valmistus vie hyytymisvaiheiden vuoksi aikaa, mutta kakun voi valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin ja lisätä vain koristeet tarjolle vietäessä. Reseptissä sekä valmistusaineet että -ohjeet on eritelty valmistusvaiheittain ja siksi ohje saattaa vaikuttaa pitkältä, mutta käytännössä valmistus on yksinkertaista, kun etenet vaihe kerrallaan. Vinkki! Jos liivatteen käyttö ei ole entuudestaan tuttua, kannattaa seurata tarkasti reseptiä ja pakkauksen ohjeita. Hyytymiseen kannattaa myös varata reilusti aikaa.

Uunia mustikka juustokakun valmistukseen ei tarvita, jääkaappi riittää. Pohja tehdään rapeista kekseistä ja tässä voit vaikka yhdistellä eri keksipakettien loput tai rikkoontuneet piparkakut. Keksien puutteessa pohjaan voi hyödyntää myös muroja tai vaikka mysliä. Tässä ohjeessa on käytetty halkaisijaltaan 16 cm irtopohjavuokaa. Jos käytössä on isompi vuoka, kannattaa tehdä 1,5-kertainen annos.

Tämän mustikka juustokakun valmistukseen ei tarvita lainkaan tuoreita tai pakastemarjoja. Marjatäyte saa makunsa mustikkajauheesta ja syvän värinen kiille syntyy aidosta mustikkamehutiivisteestä. Mustikkajauhe on valmistettu kokonaisista kuivatuista marjoista jauhamalla eikä sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Yksi ruokalusikallinen mustikkajauhetta vastaa jopa 1,5 dl tuoreita marjoja!

Mustikkamehutiiviste on valmistettu aidoista suomalaisista metsämustikoista ja sen täysmehupitoisuus on 130%, mikä tarkoittaa, että valmistaaksemme litran mustikkamehutiivistettä olemme käyttäneet 1,3 litraa mustikkatäysmehua, jota on tiivistetty nestettä haihduttamalla.