Ohje
Pohja
- Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Vuoraa myös vuoan reuna leivinpaperisuikaleella tai tuorekelmulla.
- Sulata voi.
- Murskaa keksit pieniksi muruiksi. Lisää vaniljasokeri ja sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
- Painele keksimurska vuoan pohjalle reunoja myöden ja laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Valkosuklaatäyte
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
- Paloittele valkosuklaa syvälle lautaselle. Sulata mikrossa, n. 10 sekuntia kerrallaan ja sekoita kun palat alkavat pehmetä. Kun suklaa on kokonaan sulanut, anna sen jäähtyä.
- Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää joukkoon huoneenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaa.
- Kuumenna sitruunamehu kattilassa, purista liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi ja liota ne sitruunamehuun.
- Lisää sitruunamehu tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää lopuksi vaahdotettu kerma hyvin sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Mustikkatäyte
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
- Sekoita tuorejuusto, rahka, mustikkajauhe, mustikkamehu ja sokerit keskenään.
- Kuumenna sitruunamehu kattilassa, purista liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi ja liota ne sitruunamehuun.
- Lisää sitruunamehu tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää lopuksi vaahdotettu kerma hyvin sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan niin, että valkosuklaaosuus peittyy joka puolelta. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Mehukiille
- Kun kakku on jähmettynyt, valmista vielä mehukiille.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita mustikkamehu ja vesi.
- Ota mehusta noin 0,5 dl kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi ja liota ne mustikkamehuun.
- Sekoita liivateseos lopun mehun sekaan, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten kiille kakun päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään 3-4 tunniksi.
- Irrota kakku varovasti vuoasta ja tarkista, ettei reunakelmua ole jäänyt kiinni kakkuun. Koristele haluamallasi tavalla.
Ainekset
Pohja
- 185 g kaurakeksejä
- 70 g voita tai margariinia
- 1 tl vaniljasokeria
Valkosuklaatäyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g valkosuklaata
- 125 g maitorahkaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 dl sokeria
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 4 liivatelehteä
- 0,5 dl sitruunamehua
Mustikkatäyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 rkl Biokia mustikkajauhetta
- 3 rkl Biokia mustikkamehutiivistettä
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 4 liivatelehteä
- 0,5 dl sitruunamehua
Kiille
- 0,5 dl Biokia mustikkamehutiivistettä
- 2 dl vettä
- 3 liivatelehteä
Mustikka-valkosuklaa juustokakku
Juustokakku saa täytteeseen helposti makua ja väriä marjajauheella, joka on valmistettu kokonaisista kuivatuista marjoista jauhamalla eikä sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Yksi ruokalusikallinen mustikkajauhetta vastaa n. 1,5 dl tuoreita marjoja!
Tässä ohjeessa on käytetty halkaisijaltaan 16 cm irtopohjavuokaa. Jos käytössä on isompi vuoka, kannattaa tehdä 1,5-kertainen annos.