Ohje
Marjaisa riistakäristys
- Kuumenna paistinpannu ja lisää voinokareita ja tilkka öljyä. Lisää joukkoon liha pienissä erissä sekä hienonnettu sipuli.
- Kun liha on saanut kauniin värin, lisää mausteet ja marjajauheet. Lisää viimeisenä vesi ja anna hautua hiljalleen n. 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
- Koristele kuivatuilla puolukoilla.
- Tarjoa käristys perunamuusin, suolakurkkujen ja sokeroitujen puolukoiden kanssa.
Ainekset
Marjaisa riistakäristys
- voita ja öljyä paistamiseen
- n. 400 g poronkäristyslihaa tai riistakäristyslihaa (hirveä)
- 1 sipuli
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
- 1 rkl Biokia karpalojauhetta
- 1 rkl Biokia puolukkajauhetta
- 3-4 dl vettä
- päälle Biokia kuivattuja puolukoita
Aateloi riistakäristys puolukan ja karpalon aromeilla. Marjojen happamuus ja makeus täydentävät hienosti suolaisia ruokia ja soveltuvat siksi erinomaisesti myös pääruokien ja lisukkeiden mausteeksi.
Alkuperäisohje: Jeremias Rantanen
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy