Gluteeniton puolukka-rahkapiirakka

2 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 5(2 arviota)
Preparation 1 h 8 annosta

Biokian luomupuolukkajauhe tuo ihanaa kirpsakkuutta piirakkaan

Piirakassa käytetty luomupuolukkajauhe on valmistettu kuivatuista kokonaisista marjoista, jolloin marjasta saadaan paras hyöty irti myös kuivatussa muodossa. Ruokalusikallinen jauhetta vastaa reilua 1 dl tuoreita puolukoita.

Puolukkajauhe tuo piirakan maitorahkaseokseen ihanaa hapokkuutta ja tasapainottaa piirakan makeutta. Vaikka piirakassa on runsaasti jauhetta ja kokonaisia puolukoita, se ei ole liian hapan kermaisen maitorahkan ansiosta. Maku on hyvin tasapainoinen, raikas ja herkullinen.
Biokian luomupuolukkajauhe sisältää runsaasti kuitua, E-vitamiinia ja kaliumia. Tuote ei sisällä lisättyä sokeria ja se on gluteeniton. Jauhetta voi käyttää sellaisenaan esimerkiksi jogurttiin, puuroon, smoothieen tai leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Sillä voi myös viimeistellä ja koristella annoksia.

Puolukan terveysvaikutukset

Puolukka on hyvin antioksidanttipitoinen marja. Antioksidantit estävät vapaiden radikaalien hapettumista ja ovat välttämättömiä elimistölle. Puolukka sisältää runsaasti kuitua. Lisäksi siitä saa terveellisiä polyfenolisia yhdisteitä sekä elimistölle tärkeitä rasvahappoja.

Vaihtele fiiliksen mukaan

Tähän rahkapiirakkaan sopivat hyvin kaikki Biokian luomumarjajauheet. Voit vaihdella jauheita ja marjoja sesongin ja fiiliksen mukaan. Ainakin karpalo- ja mustikkajauhe sopivat tähän piirakkaan täydellisesti. Voit halutessasi korvata puolukat mustikoilla tai muilla marjoilla.

Ohje, kuvat ja teksti: Inka Ikonen, Inka I -blogi

Ainekset

Pohja

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 prk maitorahkaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • 4 rkl Biokian luomupuolukkajauhetta
  • 400 g puolukoita
  • 1,5 rkl perunajauhoja

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sulata voi.
  3. Sekoita leivinjauhe ja kaurajauho kulhossa.
  4. Lisää voin sekaan sokeri, muna ja kaurajauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, joka on halkaisijaltaan 24 cm.
  6. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteissa uunissa noin 10 minuuttia.

Täyte

  1. Jos käytät pakastemarjoja, pyörittele ne perunajauhoissa. Jauhot imevät kosteutta marjoista ja estävät piirakkapohjaa vettymästä.
  2. Sekoita maitorahka, sokeri, vaniljasokeri, munat ja Biokian luomupuolukkajauhe keskenään tasaiseksi massaksi.
  3. Levitä marjat esipaistetun piirakkapohjan päälle.
  4. Kaada maitorahkaseos marjojen päälle.
  5. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuutin ajan.
  6. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Tarjoile piirakka kahvin tai teen kanssa.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä Loading...