Ilmaiset toimitukset yli 50 € tilauksiin kotimaassa!

Raikkaita pohjoisen makuja

Tässä leipäjuustosalaatissa maistuu raikas pohjola! Leipäjuuston lisäksi omaleimaista suomalaista ovat kuivatut puolukat ja saaristolaisleipä. Omenaksi suosittelemme aromikaista kotimaista omenaa.

Tästä salaattiannoksesta saat roppakaupalla vitamiineja ja hivenaineita – sekä silmäniloa. Salaatin kyytipojaksi suosittelemme puolukkaista maustettua kivennäisvettä.

Resepti ja kuva: Inka Ikonen, Inka I -blogi

Ainekset

Leipäjuustosalaatti

  • ½ pussia rucolaa
  • 1 pss haluamaasi salaattia
  • 4 lehtikaalin vartta
  • ½ pieni kesäkurpitsa
  • ½ punasipuli
  • 2 vartta selleriä
  • 1 kotimainen omena
  • 4 palaa saaristolaisleipää tai ruisleipää
  • 1 valkosipulin kynsi
  • voita ja rypsiöljyä paistamiseen
  • 250 g leipäjuustoa
  • Biokian luomu kuivattuja puolukoita
  • tuoretta tilliä

Ohje

Leipäjuustosalaatti

  1. Leikkaa leipäpalat kuutioiksi. Hienonna valkosipulin kynsi. Paahda leipäpalat rapeiksi miedolla lämmöllä valkosipulin kanssa voissa ja rypsiöljyssä.
  2. Pilko kesäkurpitsa, punasipuli, selleri ja omena ja leipäjuusto.
  3. Kasaa salaatti. Lisää salaattipedille ensin rucola, salaatti ja revi lehtikaali joukkoon. Lisää sitten muut vihannekset.
  4. Laita lopuksi päälle leipäjuusto ja paahdetut leipäkuutiot. Silppua saksilla tilliä päälle. Viimeistele Biokian kuivatuilla luomupuolukoilla. Valuta päälle oliiviöljyä ja balsamicoa. Ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria.
Arvostele

Mitä pidit?

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...