Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 15 min 4 annosta

Ohje

Leipäjuustosalaatti

  1. Revi salaatit ja lehtikaali tarjoiluvadille.
  2. Pilko kesäkurpitsa, punasipuli, selleri ja omena ja lisää ne salaattipedille.
  3. Leikkaa leipäpalat kuutioiksi. Hienonna valkosipulin kynsi. Paahda leipäpalat rapeiksi valkosipulin kanssa voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä.
  4. Paloittele leipäjuusto ja lisää juusto sekä paahdetut leipäkuutiot tarjoiluvadille. Silppua saksilla tilliä päälle. Viimeistele Biokian kuivatuilla luomupuolukoilla. Ripottele päälle oliiviöljyä ja balsamicoa sekä hieman suolaa ja mustapippuria.

Ainekset

Leipäjuustosalaatti

  • ½ pussia rucolaa
  • 1 pss haluamaasi salaattia
  • 4 lehtikaalin vartta
  • ½ pieni kesäkurpitsa
  • ½ punasipuli
  • 2 vartta selleriä
  • 1 kotimainen omena
  • 4 palaa saaristolaisleipää tai ruisleipää
  • 1 valkosipulin kynsi
  • voita ja rypsiöljyä paistamiseen
  • 250 g leipäjuustoa
  • Biokia kuivattuja puolukoita
  • tuoretta tilliä
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa
  • hiutalesuolaa ja mustapippuria

Raikkaita pohjoisen makuja

Tässä leipäjuustosalaatissa maistuu raikas pohjola! Leipäjuuston lisäksi omaleimaista suomalaista ovat kuivatut puolukat ja saaristolaisleipä. Omenaksi suosittelemme aromikaista kotimaista omenaa.

Tästä salaattiannoksesta saat roppakaupalla vitamiineja ja hivenaineita – sekä silmäniloa. Salaatin kyytipojaksi suosittelemme kuplivaa puolukkavettä.

Resepti ja kuva: Inka Ikonen, Inka I -blogi

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet