Ilmaiset toimitukset yli 50 € tilauksiin kotimaassa!
Preparation 15 min 4 annosta

Raikkaan keveä kevätsalaatti

Raikkaassa vihreässä kevätsalaatissa parsa, herneet ja minttu maistuvat ihanalta mustikkaisen vinaigreten kanssa. Ruokaisuutta tuo maukas juusto ja halutessasi voit lisätä salaattiin pähkinöitä tai siemeniä sekä Biokian kuivamarjoja. Tarjoa salaatti esim. gluteenittoman saaristolaisleivän kanssa.

Kuva ja alkuperäisresepti Parantavaruoka.

 

Ainekset

Kevätsalaatti

1 ps (150g) sokeriherneenpalkoja

1 nippu parsaa

vettä

suolaa ja mustapippuria

rapeaa romainesalaattia

fetaa tai vuohenjuustoa

½ pussia Biokian luomu kuivattuja mustikoita

sitruunaa viipaloituna

(pähkinöitä tai siemeniä)

 

Mustikka-vinaigrette

1 dl rypsiöljyä tai avokadoöljyä

1 rkl punaviinietikkaa

2 – 3 rkl Biokian luomu mustikkamehutiivistettä

2 tl hunajaa tai vaahterasiirappia

ripaus suolaa

Ohje

Kevätsalaatti

  1. Kiehauta korkeareunaisessa pannussa vettä vain sen verran että parsat ja herneet juuri peittyvät. Ota valmiiksi iso kulho jossa jääkylmää vettä ja jääpaloja.
  2. Leikkaa parsoista kovat kannat ja paloittele ne. Laita parsat ja herneenpalot kiehuvaan veteen 3-4 minuutiksi, siivilöi ja kaada suoraan jääkylmään veteen, jotta vihreä väri pysyy kirkkaana. Kun herneet ja parsat ovat jäähtyneet ripottele niille hieman suolaa ja mustapippuria ja pyöräytä sekaisin.
  3. Pese, kuivaa ja revi romaine salaatti.
  4. Kokoa salaatti: pohjalle romaine, sitten herneenpalot ja parsat, feta tai vuohenjuusto. Ropauta salaatin päälle Biokian kuivattuja mustikoita. Leikkaa salaatin reunoille sitruunaviipaleita.
  5. Tarjoa salaatti välittömästi mustikka-vinaigreten kanssa.

Mustikka-vinaigrette

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Arvostele

Mitä pidit?

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...