Marjaisa riistakäristys

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)

Biokia marjaisa riistakäristys

Aateloi riistakäristys puolukan ja karpalon aromeilla. Marjojen happamuus ja makeus täydentävät hienosti suolaisia ruokia ja soveltuvat siksi erinomaisesti myös pääruokien ja lisukkeiden mausteeksi.

Ohje: Jeremias Rantanen
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy

Ainekset

Marjaisa riistakäristys

  • voita ja öljyä paistamiseen
  • n. 400 g poronkäristyslihaa tai riistakäristyslihaa (hirveä)
  • 1 sipuli
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • 1 rkl Biokia luomu karpalojauhetta
  • 1 rkl Biokia luomu puolukkajauhetta
  • 3-4 dl vettä

Ohje

Marjaisa riistakäristys

  1. Kuumenna paistinpannu ja lisää voinokareita ja tilkka öljyä.
  2. Lisää joukkoon liha pienissä erissä sekä hienonnettu sipuli.
  3. Kun liha on saanut kauniin värin, lisää mausteet ja marjajauheet.
  4. Lisää viimeisenä vesi ja anna hautua hiljalleen kypsäksi ja mureaksi.
  5. Lisää tarvittaessa vettä.
  6. Koristele Biokian kuivatuilla luomukarpaloilla tai -puolukoilla.
  7. Tarjoa käristys perunamuusin, suolakurkkujen ja sokeroitujen puolukoiden kanssa.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...