Aateloi riistakäristys puolukan ja karpalon aromeilla. Marjojen happamuus ja makeus täydentävät hienosti suolaisia ruokia ja soveltuvat siksi erinomaisesti myös pääruokien ja lisukkeiden mausteeksi.
Ohje: Jeremias Rantanen
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy
Ainekset
Marjaisa riistakäristys
- voita ja öljyä paistamiseen
- n. 400 g poronkäristyslihaa tai riistakäristyslihaa (hirveä)
- 1 sipuli
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
- 1 rkl Biokia luomu karpalojauhetta
- 1 rkl Biokia luomu puolukkajauhetta
- 3-4 dl vettä
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
Marjaisa riistakäristys
-
Kuumenna paistinpannu ja lisää voinokareita ja tilkka öljyä.
-
Lisää joukkoon liha pienissä erissä sekä hienonnettu sipuli.
-
Kun liha on saanut kauniin värin, lisää mausteet ja marjajauheet.
-
Lisää viimeisenä vesi ja anna hautua hiljalleen kypsäksi ja mureaksi.
-
Lisää tarvittaessa vettä.
-
Koristele Biokian kuivatuilla luomukarpaloilla tai -puolukoilla.
-
Tarjoa käristys perunamuusin, suolakurkkujen ja sokeroitujen puolukoiden kanssa.