Tujakka tyrni sopii hyvin silakan ja lohen kaveriksi.
Ohje: Kaisa Sillanpää
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy
Ainekset
Tyrni-silakkarullat
- 500 g silakkafileitä
- Biokia luomu tyrnijauhetta
- tillisilppua
- mustapippuria myllystä
- suolaa maun mukaan
Liemi
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 4 dl vettä
- 2 tl sokeria
- 1 tl kokonaisia pippureita
- 2 laakerinlehteä
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
Tyrni-silakkarullat
-
Ripottele silakkafileiden sisäpinnoille reilusti tyrnijauhetta sekä tilliä, pippuria ja suolaa.
-
Kääri fileet rulliksi ja lado ne tiiviisti kuumuutta kestävään astiaan.
-
Kiehauta liemen ainekset.
-
Kaada kuuma liemi fileiden päälle, laita astia keittolevylle ja anna kiehua hiljalleen kypsiksi eli noin 10 minuuttia.
-
Anna jäähtyä. Tarjoa silakkarullat kylminä, ne sopivat hyvin saaristolaisleivän kanssa.