Luomutyrnijauhe 30 g

Englantilaiset sotalaivat toivat tyrnimarjan Suomeen 1854, Oolannin sodan riehuessa. Ilmeisesti tymäkänmakuisen tyrnin erittäin runsaat vitamiini- ja flavonoidipitoisuudet olivat jo tuolloin tiedossa, sillä englantilaiset merimiehet ahmivat marjoja kaksin käsin.

Biokia luomutyrnijauhe sisältää runsaasti ravintokuitua, C- ja E-vitamiineja sekä kaliumia, kuparia ja mangaania. Kätevä käyttää esim. aamupuurossa, myslissä tai jogurtissa.

3,50 

Ainekset: 100% Luomutyrni (Hippophaë rhamnoides). Satokaudesta ja saatavuudesta riippuen luomutyrni on peräisin Virosta, Liettuasta tai Venäjältä.

Sisältää runsaasti E-vitamiinia ja kaliumia. Runsaskuituinen. Ei lisättyjä sokereita. Sisältää luontaisesti sokereita.

Pakkauskoko 30 g. Pakkaus sisältää noin 10 teelusikallista tyrnijauhetta. Käytä 1-3 teelusikallista kerrallaan. Ruokalusikallinen jauhetta vastaa lähes 1,5 dl tuoreita tyrnimarjoja.

Tyrnin ravintosisältö

Tyrni on vähäsokerinen marja, joka sisältää hyvälaatuisia hiilihydraatteja ja runsaasti ravintokuitua, C- ja E-vitamiineja sekä kaliumia, kuparia ja mangaania. E-vitamiini edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä. Kalium edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa ja verenpaineen pysymistä normaalina.

Tyrnin ravintosisältö on moniin marjoihin verrattuna erinomainen. Raaka-aineen antioksidanttipitoisuutta kuvaava ORAC-arvo on tyrnillä 22 500, kun se esimerkiksi mantelilla on 4 500. Antioksidantit ovat hyvää tekeviä yhdisteitä, jotka ovat välttämättömiä elimistön terveenä säilymiselle.

Biokian luomutyrnijauhe on kuivattu matalassa lämpötilassa ja jauhettu kokonaisista marjoista, jotta marjojen maku, väri ja ravintoaineet säilyvät mahdollisimman hyvin. Nauti marjajauhetta päivittäin osana monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja.

Tyrnijauheen käyttö

Biokia luomutyrnijauhe on käyttövalmis ja tiivis tapa nauttia marjoista. Tyrnijauhe on terveellinen lisä sellaisenaan esimerkiksi jogurtin, puuron tai myslin seassa aamupalalla tai väli- ja iltapalana. Jo vajaa ruokalusikallinen vastaa yhtä ravitsemussuositusten mukaista marja-annosta!

Tyrnijauhetta voi käyttää monipuolisesti erilaisten makeiden jälkiruokien kuten muffinien ja kakkujen leivonnassa sekä kuorrutteissa. Hyödynnä tyrniä myös juomaresepteissä kuten smoothieissa ja pirtelöissä. Jauhe on käyttövalmis, ja se sekoittuu tasaisesti.

Biokian luomutyrnijauhe sävyttää hauskasti lettu- ja pannukakkutaikinat ilman lisä- tai säilöntäaineita. Kokeile tyrnijauhetta esimerkiksi pääsiäisen jälkiruoissa tai halloween-leivonnaisissa. Jouluna tyrni maustaa myös silakat.

Luonnonmukainen marjajauhe ilman lisättyä sokeria on perheen pienimmille turvallinen vaihtoehto tutustua marjojen makumaailmaan. Riittoisa ja vitamiinirikas marjajauhe on helppo tapa ujuttaa vitamiineja ja hivenaineita päivän aterioille – myös kaikkein pieniruokaisimmille.

Tutustu jauheen käyttöön leivonnassa reseptisivuillamme ja poimi parhaat käyttöideat sosiaalisesta mediasta.

Ravintosisältö / 100 g
Energia2045 kJ / 489 kcal
Rasva25 g
- josta tyydyttynyttä4 g
Hiilihydraatit52 g
- josta sokereita14 g
Ravintokuitu28 g
Proteiini13 g
Suola0 g
Vitamiinit ja hivenaineet / 100 g
A-vitamiini< 21 µg
C-vitamiini110 mg
E-vitamiini26 mg (217 %) *
K1-vitamiini21 µg
Fosfori155 mg
Jodi< 0,01 mg
Kalium990 mg (50 %) *
Kalsium70 mg
Kupari0,51 mg
Magnesium55 mg
Mangaani0,8 mg
Natrium22 mg
Rauta2,7 mg
Rikki67 mg
Seleeni0,006 mg
Sinkki1,0 mg
ORAC-arvo22500 ± 2500 µmol TE/100 g
* päivän saantisuosituksesta

Saatat myös pitää...