Ihana puolukkakakku sisältää hyvää tekevää kauraa ja runsaasti herkullisia karpaloita. Kokeile myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Ohje: Kaisa Sillanpää
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy
Ainekset
Puolukkakakku
- 125 g margariinia
- 3 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3 keitettyä jauhoista perunaa survottuna (á 60-70 g)
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhoja
- 2 dl Biokia kuivattuja puolukoita
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
Puolukakakku
-
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat, vatkaa hyvin.
-
Sekoita perunat, kaurahiutaleet, jauhot sekä leivinjauhe keskenään. Yhdistä kaikki ainekset, sekoita puolukat joukkoon.
-
Voitele ja jauhota rengasvuoka, kaada taikina vuokaan.
-
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
-
Jäähdytä hetki ennen kakun kumoamista lautaselle. Siivilöi kakun päälle tomusokeria.