Pehmeä karpalokakku

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)

Biokia karpalokakku

Ihana karpalokakku sisältää hyvää tekevää kauraa ja runsaasti herkullisia karpaloita. Kokeile myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Ohje: Kaisa Sillanpää
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy

Ainekset

Karpalokakku

  • 125 g margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 keitettyä jauhoista perunaa survottuna (á 60-70 g)
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhoja
  • 2 dl Biokia kuivattuja karpaloita

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

Karpalokakku

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat, vatkaa hyvin.
  2. Sekoita perunat, kaurahiutaleet, jauhot sekä leivinjauhe keskenään. Yhdistä kaikki ainekset, sekoita karpalot joukkoon.
  3. Voitele ja jauhota rengasvuoka, kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  5. Jäähdytä hetki ennen kakun kumoamista lautaselle. Siivilöi kakun päälle tomusokeria.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...