Ohje
- Huom! Jos teet kahta eri väriä tikkareita, jaa täytteen ja kuorrutteen ainekset kahteen osaan.
- Murskaa kakkupohja murusiksi.
- Lisää marjajauhe ja tuorejuusto kakkumurujen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Muotoile massasta käsin palloja tai muotin avulla sydämiä.
- Sulata tikkuja varten muutama pala valkosuklaata. Voit käyttää tikkuina puisia jäätelötikkuja tai esim, paperipillejä tai varrastikkuja. Dippaa tikun kärki suklaaseen ja työnnä se kakkutikkarin sisälle. Siirrä jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen.
- sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa lyhyissä pätkissä, välillä sekoitellen. Värjää suklaat marjajauheilla hyvin sekoittaen. Suklaa kannattaa laittaa esim. mukiin jolloin dippaaminen on helpompaa.
- Dippaa kakkutikkarit sulaan suklaaseen ja ripottele pintaan kuivattuja marjoja. Laita leivinpaperin päälle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
Kakun valmistus
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla n. 24 cm kakkuvuoka.
- Mittaa leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan. Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kiehuvan kuuma vesi ja vatkaa vielä hetki. Lisää rasva ja sekoita. Lisää jauhot siivilän läpi ja nostele lastalla taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja paista n.10 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Tarkkaile kypsyyttä sillä kakku on ohut ja uuneissa on eroja.
Ainekset
- 1 pieni kakkupohja (ohje alla) tai valmista kahvikakkua/muffinsseja tms.
- 2 rkl Biokia marjajauhetta haluamasi värin mukaan
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Kuorrute ja koristelu
- 300 g valkosuklaata
- 2 rkl Biokia marjajauhetta
- Biokia kuivattuja marjoja
Kakkutaikina
- 1 kananmuna
- 0,5 dl sokeria
- 2 rkl kiehuvan kuumaa vettä
- 2 rkl sulaa voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
Kakkutikkarit ovat kivoja pieniä herkkuja niin lastenkutsuille kuin hääjuhliin. Ja helppoja, koska et tarvitse tarjoiluun kakkulautasia tai -lusikoita. Marjajauheilla saat aitoa väriä ja marjan makua niin täytteeseen kuin kuorrutteeseenkin. Kuvan kakkutikkareihin on käytetty Biokian punaista ja sinistä marjamixiä, mutta voit kokeilla myös mustikka-, puolukka tai karpalojauhetta.
Kakkutikkareita varten voit leipoa kakun varta vasten tai hyödyntää vaikka jo vähän kuivahtamaan päässyttä kahvikakkua tai sokerikakkupohjan muotoilusta ylijääneitä paloja. Tai helpoiten: osta valmis kakku tai muffinsseja.
Kuvat ja alkuperäisohje: @kakkukatri