Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 2 h 30 min

Ohje

  1. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja öljyä paperi.
  2. Sekoita liivatejauhe ja 1,25 dl kylmää vettä metallisessa kulhossa. Anna veden imeytyä liivatteeseen.
  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi erillisessä metallisessa kulhossa.
  4. Sekoita kattilassa 1,25 dl vettä, sokeri, glukoosisiirappi ja suola. Nosta kattila liedelle keskilämmölle. Kuumenna seosta ilman sekoittamista niin kauan kunnes lämpömittari näyttää 127 astetta. Nosta kattila pois liedeltä.
  5. Kaada kuuma sokeriseos liivatteen joukkoon, ja sekoita kunnes liivate on sulanut. Kaada kuuma liivateseos ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes seos on tasaista ja ilmavaa. Tähän menee noin 5 minuuttia.
  6. Kaada vaahtokarkkimassa vuokaan ja tasoita pinta. Anna massan jäähtyä ja asettua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia. Voit halutessasi myös peittää vuoan öljytyllä leivinpaperilla.
  7. Nosta vaahtokarkkilevy pois vuoasta leivinpaperin avulla leikkuulaudalle. Leikkaa öljytyllä terävällä veitsellä sopivankokoisia paloja. Veistä kannattaa painaa eikä tehdä sahaavaa liikettä.
  8. Sekoita mustaherukkajauhe ja sokeri syvällä lautasella ja pyörittele vaahtokarkit sokerissa, tällöin ne eivät tartu enää toisiinsa.
  9. Vaahtokarkit säilyvät useamman päivän esim. suljetussa rasiassa tai pussissa huoneenlämmössä.

Ainekset

  • 3 rkl liivatejauhetta
  • 2, 5 dl kylmää vettä
  • 5 dl sokeria
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • ripaus suolaa
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2 rkl Biokia mustaherukkajauhetta
  • ruokaöljyä leivinpaperin  ja veitsen voiteluun

 

Vaahtokarkkien pinnalle

Itse tehdyt vaahtokarkit saavat makunsa aidosta mustaherukasta – marjajauheen muodossa. Eikä valmistaminen ole ollenkaan vaikeaa! Vain lämpötilan kanssa tarvitsee olla tarkka eli tarvitset digitaalisen lämpömittarin.
Voit kokeilla vaahtokarkkeihin myös muita marjajauheita. Lue lisää mustaherukasta täältä .

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet