Ohje
Puolukka-kookosgranola
- Mittaa kuivat ainekset kulhoon. Sekoita.
- Mittaa vaahterasiirappi ja kookosöljy kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä tasaiseksi.
- Sekoita nesteseos kuiviin aineksiin.
- Levitä seos uunipellille tasaiseksi levyksi. Katso, ettei rakoja jää. Tällä tavalla granola paistuu yhdeksi levyksi ja saat paiston jälkeen murennettua siitä muromyslimäisiä paloja.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Voit käydä välillä päästämässä uunista kosteutta pois avaamalla luukun. Katso myös, ettei seos pala.
- Anna granolan jäähtyä. Murenna granola ja lisää kuivatut puolukat. Nauti sellaisenaan, maidon tai jogurtin kanssa.
Ainekset
Puolukka-kookosgranola
- 6 dl kaurahiutaleita
- 3 dl kookoslastuja tai -hiutaleita
- 4 dl pähkinöitä ja siemeniä, esim. cashewpähkinöitä, hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä ja auringonkukansiemeniä
- 1 tl suolaa
- 4 rkl Biokia puolukkajauhetta
- 1,5 dl vaahterasiirappia
- 5 rkl kookosöljyä
- 50 g Biokia kuivattuja puolukoita
Rapean granolan salaisuus
Granolan perusohje on simppeli. Tarvitset vain kaurahiutaleita, pähkinöitä ja siemeniä. Lisäksi granola on todella helppo ja nopea tehdä: riittää, kun sekoitat aineet yhteen ja annat seoksen paahtua uunissa. Ei tarvetta kääntelylle tai sekoittamiselle paiston aikana – päinvastoin!
Rapean granolan salaisuus piilee vaahterasiirapissa. Siirappi antaa granolalle syntisen hyvän maun ja muromyslimäisen rapeuden. Halutessasi voit lisätä makua esimerkiksi mausteilla, kuten kardemummalla, kanelilla ja vaniljalla tai kuivatuilla marjoilla ja marjajauheilla. Tässä granolassa maistuu kookos, jota tasapainottaa pirteän raikas puolukka.
Rapean granolan toinen salaisuus on sen paistotapa. Kun seoksen levittää uunipellille tasaiseksi levyksi, siitä saa paiston jälkeen murennettua muromyslimäisiä paloja.
Alkuperäisohje ja kuva: Inka Ikonen, InkaI -blogi