Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 15 min 10 annosta

Ohje

Tyrni-inkiväärishotti

  1. Kuori ja paloittele inkivääri. Laita tyrnimehu ja inkivääri tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi hunaja ja sekoita vielä hetki.
  2. Kaada juoma puhdistettuun lasipulloon. Säilytä jääkaapissa ja ravista hyvin aina ennen nauttimista.
  3. Säilytys: Tyrni-inkiväärishotti säilyy jääkaapissa vähintään viikon. Hunaja pidentää shotin säilyvyysaikaa. Muista käyttää juoman säilytykseen ainoastaan hyvin puhdistettuja pulloja.

Ainekset

Tyrni-inkiväärishotti

Tyrni-inkiväärishotti Biokia

Todellinen terveyshörppy

Tyrni-inkiväärishotti yhdistää kaksi superterveellistä ainesosaa, joten lopputulos on silkka supershotti. Kerta-annokseksi riittää hyvin pienehkö shotti, sillä terveysjuoma on myös varsin voimakkaan makuinen. Eli saattaa vaatia muutaman päivän verran totuttelua,  mutta pian tyrni-inkiväärishotti kuuluu jokaiseen aamuusi, herättää ja virkistää.

Tyrni on ravintorikkain luonnonmarja

Tyrni on luonnonvaraisista marjoista ravintorikkain ja tyrnimarjojen C-vitamiinipitoisuus on kasvikunnan korkeimpia. Marjalihassa ja etenkin siemenissä on öljyä, joka koostuu pääasiassa kerta- ja monityydyttymättömistä omega-3, -6, -7- ja -9 rasvahapoista. Alfalinoleenihappopitoisuudeltaan tyrni on jopa oliiviöljyn veroinen. Marjassa on myös karoteeneja sekä tuntuvasti E-, B- ja K-vitamiineja. Ja toki myös ravintokuitua, kuten marjoissa yleensäkin. Lue lisää tyrnistä täältä.

Inkiväärin terveysvaikutukset

Inkivääri on monipuolinen ja terveellinen juurikasvi, jota on käytetty paitsi mausteena myös perinteisessä lääketieteessä jo tuhansia vuosia. Sen terveysvaikutuksia on tutkittu laajasti, ja se tunnetaan lukuisista hyödyllisistä ominaisuuksistaan. Inkiväärin uskotaan muun muassa auttavan ruoansulatuksessa, lievittävän pahoinvointia ja lihaskipuja, vähentävän tulehdusta kehossa ja jopa alentavan verensokeria. Inkiväärin sanotaan purevan myös flunssaan. Inkivääri ei kuitenkaan välttämättä sovi herkkävatsaisille.

Alkuperäisohje ja kuva: Inka Ikonen, Inka I -blogi

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet