Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 15 min 10 annosta

Ohje

Tyrni-inkiväärishotti

  1. Kuori ja paloittele inkivääri. Laita tyrnimehu ja inkivääri tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi hunaja ja sekoita vielä hetki.
  2. Kaada juoma puhdistettuun lasipulloon. Säilytä jääkaapissa ja ravista hyvin aina ennen nauttimista.
  3. Säilytys: Tyrni-inkiväärishotti säilyy jääkaapissa vähintään viikon. Hunaja pidentää shotin säilyvyysaikaa. Muista käyttää juoman säilytykseen ainoastaan hyvin puhdistettuja pulloja.

Ainekset

Tyrni-inkiväärishotti

Tyrni-inkiväärishotti Biokia

Biokian luomutyrnitäysmehu

Biokian tyrnitäysmehu on valmis nauttitavaksi sellaisenaan tai voit halutessasi laimentaa sitä. Tässä reseptissä mehua hyödynnetään shottiin, jonka voi nauttia aina aamuisin. Raikas mehushotti herättää ja virkistää.

Tyrnin terveysvaikutukset

Tyrni on luonnossa kasvavista marjoistamme ravintorikkain. Siinä on hurja määrä C-vitamiinia, enemmän kuin appelsiinissa. C-vitamiini vahvistaa vastutuskykyä ja ehkäisee flunssaa.
100 grammassa tyrnejä on 165 mg C-vitamiinia. Päivittäin C-vitamiinintarve on 75 mg. Tyrnissä on C-vitamiinin lisäksi E-vitamiinia, kuitua ja hyviä rasvahappoja. Tyrni kasvaa luonnonvaraisena erityisesti Suomen rannikolla ja Ahvenanmaalla.

Inkiväärin terveysvaikutukset

Inkivääri on antioksidanttipitoinen mauste, jolla sanotaan olevan kipua ja tulehduksia ehkäisevä vaikutus. Sitä on annettu esimerkiksi nivelrikkopotilaille tulehduskipulääkkeen tavoin.
Sen väitetään vaikuttavan flunssaan, ruoansulatusvaivoihin, matkapahoinvointiin, kuukautiskipuihin sekä ilmavaivoihin.

Inkiväärin on väitetty parantavan melkein mitä tahansa, mutta mikään ihmelääke inkivääri ei sentään ole. Inkiväärin vaikutuksia ja tehoa voi toki kokeilla esimerkiksi ruoansulatusvaivoihin, matkapahoinvointiin, kuukautiskipuihin sekä ilmavaivoihin. Inkiväärin sanotaan purevan myös flunssaan. Inkivääri ei kuitenkaan välttämättä sovi herkkävatsaisille eikä sitä suositella verenohennus- tai diabeteslääkitystä käyttäville tai rytmihäiriöistä kärsiville.

Ohje, kuvat ja teksti: Inka Ikonen, Inka I -blogi

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet