Ohje
Paistetty nyhtökaura
- Kuumenna paistinpannussa loraus oliiviöljyä.
- Paista nyhtökauraa kuumassa öljyssä.
- Mausta chilikastikkeella, suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää paistamisen loppuvaiheessa maissi ja kuivatut puolukat.
- Anna hautua vielä muutama minuutti.
- Anna jäähtyä sillä aikaa, kun valmistelet salaattipohjan.
Salaattipohja
- Revi salaatti laakealle tarjoilulautaselle.
- Lisää muut ainekset ja lopuksi nyhtökauraseos.
- Tarjoile esim. patongin ja karpalovinegretin kanssa.
Ainekset
Nyhtökaura-puolukkasalaatti
- 1 pkt maustamatonta nyhtökauraa
- loraus oliiviöljyä
- 2 dl pakastemaissia
- makeaa chilikastiketta
- suolaa ja mustapippuria
- 1 ruukku mieleistä salaattia
- 1 paprika kuutioituna
- 1 avokado pilkottuna
- 1 punasipuli ohuina puolirenkaina
- noin ½-1 dl Biokia kuivattuja luomupuolukoita
Karpalovinegretti
- ½ dl Biokia luomukarpalomehua
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1-2 rkl hunajaa
- 3 rkl punaviinietikkaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Ruokaisa nyhtökaura-karpalosalaatti on runsas salaatti, joka pitää nälän loitolla pitkään. Värikäs salaatti on täysipainoinen ateria.
Ohje ja kuva: Henna Pöllänen