Ohje
- Lisää oliiviöljyn sekaan puristimen läpi valkosipulin kynnet ja tuoretta timjamia. Anna maustua hetki.
- MIttaa kulhoon n. 42-asteista vettä ja sekoita siihen hunaja/sokeri ja kuivahiiva. Anna seisoa muutama minuutti.
- Lisää jauhot, suola ja n. puolet maustetusta oliiviöljystä. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Voitele n. 20 x 30 cm vuoka oliiviöljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi. Anna kohota vielä n. 20 min.
- Ripottele kohonneen taikinan päälle kuivattuja puolukoita ja tuoretta timjamia . Painele sormilla kuoppia taikinaan niin, että osa puolukoista ja yrteistä painuu leivän sisälle. Valuta loput maustetusta oliiviöljystä leivän päälle. Ripottele pinnalle vielä sormisuolaa.
- Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes leipä on saanut kauniin värin ja rapean pinnan.
Ainekset
- reilu dl oliiviöljyä
- 2 valkosipulin kynttä
- tuoretta timjamia
- 3,5 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 tl hunajaa tai sokeria
- 7 dl vehnäjauhoja (esim. 00-tyyppiä)
- 2 tl suolaa
- ½ pss Biokia kuivattuja puolukoita
- sormisuolaa
Kuivatut puolukat sopivat loistavasti suolaiseen ja yrttiseen focaccia-leipään. Leipä on hyvää sellaisenaan tai keiton tai salaatin kaverina. Ja parhaimmillaan tietysti vastapaistettuna.
Reseptin on Biokialle kehitellyt @kakkukatri