Ostoskori
Toimitus
Lasketaan kassalla
Kokonaissumma
14,20 €
Mustikka-juustokakku on raikas ja näyttävä kakku kaikenlaisiin juhlapöytiin. Juustokakun kiille on kaunis sellaisenaan, eikä se välttämättä kaipaa peitokseen koristeita. Mitäpä jos koristelisitkin vain tarjoilulautasen kukilla tai marjoilla? Katso vinkkejä koristeluun .
Mustikka-juustokakun valmistus vie hyytymisvaiheiden vuoksi aikaa, mutta kakun voi valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin ja lisätä vain koristeet tarjolle vietäessä. Reseptissä sekä valmistusaineet että -ohjeet on eritelty valmistusvaiheittain ja siksi ohje saattaa vaikuttaa pitkältä, mutta käytännössä valmistus on yksinkertaista, kun etenet vaihe kerrallaan. Vinkki! Jos liivatteen käyttö ei ole entuudestaan tuttua, kannattaa seurata tarkasti reseptiä ja pakkauksen ohjeita. Hyytymiseen kannattaa myös varata reilusti aikaa.
Mustikka-juustokakku valmistuu ilman uunia, jääkaappi riittää. Pohja tehdään rapeista kekseistä ja tässä voit vaikka yhdistellä eri keksipakettien loput tai rikkoontuneet piparkakut. Keksien puutteessa pohjaan voi hyödyntää myös muroja tai vaikka mysliä. Tässä ohjeessa on käytetty halkaisijaltaan 16 cm irtopohjavuokaa. Jos käytössä on isompi vuoka, kannattaa tehdä 1,5-kertainen annos.
Tämän mustikka-juustokakun valmistukseen ei tarvita lainkaan tuoreita tai pakastemarjoja. Marjatäyte saa makunsa mustikkajauheesta ja syvän värinen kiille syntyy aidosta mustikkamehutiivisteestä. Mustikkajauhe on valmistettu kokonaisista kuivatuista marjoista jauhamalla eikä sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Yksi ruokalusikallinen mustikkajauhetta vastaa jopa 1,5 dl tuoreita marjoja!
Mustikkamehutiiviste on valmistettu aidoista suomalaisista metsämustikoista ja sen täysmehupitoisuus on 130%, mikä tarkoittaa, että valmistaaksemme litran mustikkamehutiivistettä olemme käyttäneet 1,3 litraa mustikkatäysmehua, jota on tiivistetty nestettä haihduttamalla.