Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 1 h 25 annosta

Ohje

Mustikka-sitruunagranola

  1. Mittaa kuivat ainekset kuivattuja mustikoita lukuunottamatta kulhoon. Raasta sitruunan kuori joukkoon. Sekoita.
  2. Mittaa vaahterasiirappi ja öljy kattilaan, kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita siirappi-öljyseos kuiviin aineksiin.
  3. Levitä seos tasaisesti uunipellille.
  4. Paahda uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Päästä puolessa välissä uunista kosteus pois avaamalla luukku. Huolehdi, ettei seos pala.
  5. Anna granolan jäähtyä. Murenna granola säilytysastiaan ja sekoita kuivatut mustikat tasaisesti joukkoon. Nauti sellaisenaan, maidon tai jogurtin kanssa.

Ainekset

Mustikka-sitruunagranola

 

Haluaisitko saada vaihtelua aamupalapöydän tutuille puurolle ja myslille? Mustikka-sitruunagranolassa käytetään sekä Biokian mustikkajauhetta että kuivattuja mustikoita. Marjainen aamupalahetki pelastaa vähän hankalammankin aamun.

Raikkautta reseptiin tuo sitruunan kuori. Sitruuna kannattaa pestä huolellisesti kuumalla vedellä ennen kuoren raastamista. Hapokas sitruuna sopii erinomaisesti pehmeältä maistuvan mustikan kaveriksi!

Ohje ja kuva: Inka Ikonen, Inka I -blogi