Ohje
Marjainen pasha
- Laita kulhoon kerma ja marjajauhe. Vatkaa vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu ja vatkaa vielä kovaksi vaahdoksi. Kääntele sekaan mantelirouhe ja kuivatut marjat.
- Pane seos valumaan kostutetulla harsolla vuorattuun pashamuottiin tai siivilään. Voit käyttää myös suodatinpaperilla vuorattua kahvisuodatinta. Anna valua kylmässä yön yli.
- Kumoa seuraavana päivänä tarjoiluastiaan, koristele marjajauheella ja kuivatuilla marjoilla.
Ainekset
Marjainen pasha
- 1,5 dl kermaa
- 3 tl Biokia keltaista marjajauhemixiä tai tyrnijauhetta
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 rkl tomusokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 3 rkl mantelirouhetta
- 50 g Biokia kuivattuja puolukoita
Tarvitset lisäksi pashamuotin ja harsoa tai esim. kahvinsuodattimen ja suodatinpaperia.
Marjaisa pääsiäisherkku
Mitäpä olisi pääsiäinen ilman pashaa! Perinteinen pasha saa makua vaihteeksi marjoista. Keltainen marjajauhemix antaa väriä ja makua ja kuivatut puolukat ovat maukkaita sattumia. Tämä pasha on helppo gluteeniton pääsiäisherkku ja sen voi valmistaa myös täysin vegaanisena käyttämällä esim. soijakermaa ja tuorejuuston tilalla maustamatonta kaurapohjaista levitettä.
Kuva ja alkuperäisresepti: Parantavaruoka.