Ohje
Kevätsalaatti
- Kiehauta korkeareunaisessa pannussa vettä vain sen verran että parsat ja herneet juuri peittyvät. Ota valmiiksi iso kulho jossa jääkylmää vettä ja jääpaloja.
- Leikkaa parsoista kovat kannat ja paloittele ne. Laita parsat ja herneenpalot kiehuvaan veteen 3-4 minuutiksi, siivilöi ja kaada suoraan jääkylmään veteen, jotta vihreä väri pysyy kirkkaana. Kun herneet ja parsat ovat jäähtyneet ripottele niille hieman suolaa ja mustapippuria ja pyöräytä sekaisin.
- Pese, kuivaa ja revi romaine salaatti.
- Kokoa salaatti: pohjalle romaine, sitten herneenpalot ja parsat, feta tai vuohenjuusto. Ropauta salaatin päälle Biokian kuivattuja mustikoita. Leikkaa salaatin reunoille sitruunaviipaleita.
- Tarjoa salaatti välittömästi mustikka-vinaigreten kanssa.
Mustikka-vinaigrette
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Ainekset
Kevätsalaatti
- 150g sokeriherneenpalkoja
- 1 nippu vihreää parsaa
- vettä
- suolaa ja mustapippuria
- rapeaa romainesalaattia
- fetaa tai vuohenjuustoa
- ½ pussia Biokia kuivattuja mustikoita
- sitruunaa viipaloituna
- (pähkinöitä tai siemeniä)
Mustikka-vinaigrette
- 1 dl rypsiöljyä tai avokadoöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 2 – 3 rkl Biokia mustikkamehutiivistettä
- 2 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
- ripaus suolaa
Raikkaan keveä kevätsalaatti
Raikkaassa vihreässä kevätsalaatissa parsa, herneet ja kuivatut mustikat maistuvat ihanalta mustikkaisen vinaigreten kanssa. Ruokaisuutta tuo maukas juusto ja halutessasi voit lisätä salaattiin pähkinöitä tai siemeniä. Tarjoa salaatti esim. gluteenittoman saaristolaisleivän kanssa.
Kuva ja alkuperäisresepti: Parantavaruoka.