Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 1 h 4 annosta

Ohje

Tyrnisilakat

  1. Ripottele silakkafileiden sisäpinnoille reilusti tyrnijauhetta sekä tilliä, pippuria ja suolaa. Kääri fileet rulliksi ja lado ne tiiviisti kuumuutta kestävään astiaan.
  2. Kiehauta liemen ainekset. Kaada kuuma liemi fileiden päälle, laita astia keittolevylle ja anna kiehua hiljalleen kypsiksi eli noin 10 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä. Tarjoa silakat kylminä. Ne sopivat hyvin uusien perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.

Ainekset

Tyrnisilakat

Tyrnisilakat lautasella ja tarjoiluvuoassa.

  • 500 g silakkafileitä
  • Biokia tyrnijauhetta
  • tillisilppua
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaan

Liemi

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 4 dl vettä
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl kokonaisia pippureita
  • 2 laakerinlehteä

 

Tyrnisilakat maustetaan tujauksella tymäkkää tyrnijauhetta. Tyrnijauhe sopii hyvin esim. silakan ja lohen kaveriksi. Tyrnisilakat maistuvat mahtavilta myös makeahkon saaristolaisleivän kanssa.

Ohje: Kaisa Sillanpää
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet