Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!

Ohje

Tyrnirisotto

  1. Kuumenna öljy kasarissa, lisää riisi koko ajan varovaisesti sekoittaen. Kun riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi, lisää joukkoon tyrnimehu ja hämmennä.
  2. Kun mehu on imeytynyt riisiin, lisää ensimmäinen kauhallinen kuumaa lientä. Laske lämpöä niin, että seos poreilee melko voimakkaasti.
  3. Lisää nestettä kauhallinen kerrallaan, aina kun edellinen on imeytynyt. Jatka liemen lisäämistä 15-25 min., kunnes riisi on pehmeää, mutta vielä pureskeltavaa.
  4. Nosta kasari pois levyltä. Lisää joukkoon voi ja juustoraaste. Sekoita.
  5. Nauti risotto mahdollisimman pian. Kokoa risotosta, lohesta ja salsasta annos ja koristele herneenversoilla.

Paistettu lohi

  1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla.
  2. Paista pannulla kypsäksi juuri ennen risoton valmistumista.

Kurkku-hernesalsa

  1. Kuutioi kurkku ja viipaloi sipuli mahdollisimman pieniksi. Hienonna chili ja persilja.
  2. Yhdistä ainekset ja sekoita. Laita jääkaappiin maustumaan.

Ainekset

Tyrnirisotto

Biokia tyrnirisotto ja lohi

  • 3 dl risottoriisiä
  • 3/4 dl Biokia tyrnitäysmehua
  • 10 – 11 dl kasvislientä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 rkl voita
  • 130 g vahvaa emmental-juustoa raastettuna

Paistettu lohi

  • 4 kpl valmiita lohimedaljonkeja tai 800 g nahallista ruodotonta lohifileetä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • rypsiöljyä paistamiseen

Kurkku-hernesalsa

  • 100 g kurkkua
  • 100 g herneitä (sulatettuna/valutettuna)
  • 50 g kevätsipulia
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • 1 cm pala mietoa punaista chiliä
  • 3/4 rkl limetin mehua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria
  • 1/4 tl hienoa merisuolaa
  • koristeluun herneenversoja

Biokia tyrnirisotto ja lohi

Herkullinen tyrnirisotto sopii mainiosti lisukkeeksi lohimedaljongeille ja muulle kalaruoalle!

Alkuperäisohje ja kuva: Anne Kiuru

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet