Ohje
- Paloittele porkkanat muutamaan osaan. Kiehauta kattilassa vettä ja lisää kasvisliemikuutio. Lisää paloitellut porkkanat ja anna kiehua pehmeiksi.
- Ota keitinliemi talteen. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja lisää samalla keitinlientä vähitellen, kunnes keitto on sopivan paksua.
- Lisää lopuksi tyrnimehu, rakuuna ja sulatejuusto. Anna juuston sulaa ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi ripaus sokeria.
Ainekset
- 500 g porkkanoita
- kasvisliemikuutio
- 1 dl Biokia tyrnitäysmehua
- 50 g yrttistä sulatejuustoa tai tuorejuustoa
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- (ripaus sokeria)
- koristeluun tuoreita yrttejä ja Biokia kuivattua tyrniä
Tyrni sopii mainiosti porkkanakeittoon ja tuo makuun aavistuksen tyrnille tyypillistä happamuutta. Halutessaan tätä voi taittaa lisäämällä hieman makeutta. Porkkanan ohella keittoon voi käyttää myös esimerkiksi bataattia, kukkakaalia tai perunaa.