Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 2 h 15 min 14 annosta

Ohje

Puolukka-taatelipallot

  1. Kuori taateleista kivet pois.
  2. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Mitä tehokkaampi sekoitin, sitä parempi. Jos ainekset eivät meinaa sekoittua, nostele välillä massaa lusikalla.
  3. Pyörittele massasta pieniä palloja. Pyörittele ne luomupuolukkajauheessa.
  4. Laita voimapallot jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään kannellisessa rasiassa.
  5. Säilytä voimapallot jääkaapissa rasiassa. Pallot säilyvät hyvinä noin viikon.

Punajuurilatte

  1. Kuumenna 2 1/2 desiä kauramaitoa kattilassa. Lisää mausteet ja sekoita vispilällä tai maidonvaahdottimella.
  2. Sulje levy. Lisää punajuurimehu kauramaitoon ja sekoita.
  3. Vaahdota 1/2 desiä kuumennettua kauramaitoa maidonvaahdottimella.
  4. Mittaa punajuurilatte lasiin, kaada päälle kauramaitovaahto. Koristele esimerkiksi luomupuolukkajauheella ja kuivatuilla kukilla.

Ainekset

Puolukka-taatelipallot

Punajuurilatte, 1 annos

  • 1/2 dl punajuurimehua
  • 3 dl kauramaitoa
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl inkivääriä
  • hyppysellinen vaniljajauhetta
  • hyppysellinen Biokia puolukkajauhetta

Trendikkäät raakapallot valmistuvat helposti

Raakaleivonnaisia ei kypsennetä, vaan ne valmistetaan hellävaraisesti käsitellyistä kuivahedelmistä kuten taateleista ja pähkinöistä, mausteista ja pehmeistä rasvoista. Trendikkäät raakakakut ja voimapallot ovat tavallisesti gluteenittomia ja vegaanisia (kun et käytä hunajaa vaan esimerkiksi vaahterasiirappia), joten ne sopivat myös moniin ruokavalioihin.

Raakapallot ovat kakkuihin verrattuna helpot ja nopeat valmistaa. Näyttävät niistä saa pyörittelemällä pallot marjajauheessa, kookoshiutaleissa tai esimerkiksi mantelirouheessa. Näiden pallojen pirteä maku ja kaunis väri syntyvät Biokian luomupuolukkajauheella. Pallojen karamellilta maistuva sisus ja raikas puolukka ovat hurmaava makupari.

Pink latte virkistää ja ravitsee

Pink latte valmistuu punajuurimehusta ja mausteista, jotka yhdistetään kauramaidon kera. Juoman kruunaa kuohkea kauramaitovaahto.

Ohje ja kuvat: Inka Ikonen, Inka I -blogi