Ohje
Puolukka-taatelipallot
- Kuori taateleista kivet pois.
- Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Mitä tehokkaampi sekoitin, sitä parempi. Jos ainekset eivät meinaa sekoittua, nostele välillä massaa lusikalla.
- Pyörittele massasta pieniä palloja. Pyörittele ne luomupuolukkajauheessa.
- Laita voimapallot jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään kannellisessa rasiassa.
- Säilytä voimapallot jääkaapissa rasiassa. Pallot säilyvät hyvinä noin viikon.
Punajuurilatte
- Kuumenna 2 1/2 desiä kauramaitoa kattilassa. Lisää mausteet ja sekoita vispilällä tai maidonvaahdottimella.
- Sulje levy. Lisää punajuurimehu kauramaitoon ja sekoita.
- Vaahdota 1/2 desiä kuumennettua kauramaitoa maidonvaahdottimella.
- Mittaa punajuurilatte lasiin, kaada päälle kauramaitovaahto. Koristele esimerkiksi luomupuolukkajauheella ja kuivatuilla kukilla.
Ainekset
Puolukka-taatelipallot
- 3 dl cashewpähkinöitä
- 25 tuoretta taatelia
- 1 1/2 dl mantelijauhoa
- 1 pss eli 50 g Biokia kuivattuja puolukoita
- 1 rkl Biokia puolukkajauhetta
- 1 maustemitta suolaa
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 4 rkl kookosöljyä
- noin 1 dl Biokia puolukkajauhetta voimapallojen kuorrutukseen
Punajuurilatte, 1 annos
- 1/2 dl punajuurimehua
- 3 dl kauramaitoa
- 1 tl vaahterasiirappia
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl inkivääriä
- hyppysellinen vaniljajauhetta
- hyppysellinen Biokia puolukkajauhetta
Trendikkäät raakapallot valmistuvat helposti
Raakaleivonnaisia ei kypsennetä, vaan ne valmistetaan hellävaraisesti käsitellyistä kuivahedelmistä kuten taateleista ja pähkinöistä, mausteista ja pehmeistä rasvoista. Trendikkäät raakakakut ja voimapallot ovat tavallisesti gluteenittomia ja vegaanisia (kun et käytä hunajaa vaan esimerkiksi vaahterasiirappia), joten ne sopivat myös moniin ruokavalioihin.
Raakapallot ovat kakkuihin verrattuna helpot ja nopeat valmistaa. Näyttävät niistä saa pyörittelemällä pallot marjajauheessa, kookoshiutaleissa tai esimerkiksi mantelirouheessa. Näiden pallojen pirteä maku ja kaunis väri syntyvät Biokian luomupuolukkajauheella. Pallojen karamellilta maistuva sisus ja raikas puolukka ovat hurmaava makupari.
Pink latte virkistää ja ravitsee
Pink latte valmistuu punajuurimehusta ja mausteista, jotka yhdistetään kauramaidon kera. Juoman kruunaa kuohkea kauramaitovaahto.
Ohje ja kuvat: Inka Ikonen, Inka I -blogi