Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 1 h 15 min 6 annosta

Ohje

Maukas syyspata

  1. Ota liha huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen ruoan valmistamista.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi nauriit.
  3. Ruskista lihat voissa padassa. Lisää sipulit ja kuullottele. Lisää demi glace ja vesi. Lisää suola ja mausteet. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 30-35 minuuttia.
  4. Lisää pataan nauriskuutiot ja kuivatut puolukat, keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
  5. Paista suppilovahveroita voissa pannulla, kunnes neste häviää. Lisää sienet pataan yhdessä konjakin kanssa. Anna kiehahtaa. Tarkista maku.
  6. Tarjoa perunasoseen kera.

Ainekset

Maukas syyspata

Biokia suklainen syyspata

  • 400 g naudan palapaistia
  • 150 g salottisipulia
  • 300 g naurista
  • 300 g suppilovahveroita
  • 1 dl Biokia kuivattuja puolukoita
  • 1-2 rkl voita
  • 2,5 tl suolaa
  • 3/4 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 0,5 dl demi glace -kastikepohjaa (gluteeniton)
  • 4,5-5 dl vettä
  • 1-2 rkl konjakkia

Biokia suklainen syyspata

Maukas lihapata syksyn ja talven viikonloppuihin. Satokauden makua pata saa juureksista ja suppilovahveroista, puolukoista ja tilkasta konjakkia. Täyteläistä perunasoseen kaverina.

Alkuperäisohje: Anne Kiuru

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet