Ohje
Maukas syyspata
- Ota liha huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen ruoan valmistamista.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi nauriit.
- Ruskista lihat voissa padassa. Lisää sipulit ja kuullottele. Lisää demi glace ja vesi. Lisää suola ja mausteet. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 30-35 minuuttia.
- Lisää pataan nauriskuutiot ja kuivatut puolukat, keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Paista suppilovahveroita voissa pannulla, kunnes neste häviää. Lisää sienet pataan yhdessä konjakin kanssa. Anna kiehahtaa. Tarkista maku.
- Tarjoa perunasoseen kera.
Ainekset
Maukas syyspata
- 400 g naudan palapaistia
- 150 g salottisipulia
- 300 g naurista
- 300 g suppilovahveroita
- 1 dl Biokia kuivattuja puolukoita
- 1-2 rkl voita
- 2,5 tl suolaa
- 3/4 tl jauhettua mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 0,5 dl demi glace -kastikepohjaa (gluteeniton)
- 4,5-5 dl vettä
- 1-2 rkl konjakkia
Maukas lihapata syksyn ja talven viikonloppuihin. Satokauden makua pata saa juureksista ja suppilovahveroista, puolukoista ja tilkasta konjakkia. Täyteläistä perunasoseen kaverina.
Alkuperäisohje: Anne Kiuru