Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 1 h 10 annosta

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vatkaa keskenään huoneenlämpöiset kananmunat sekä sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun sen pintaan vatkaimella piirretty kuvio pysyy hetken.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon. Kääntele varovasti tasaiseksi.
  4. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Kumoa pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä ja valmista sillä välin täyte.
  5. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla. Lisää joukkoon maitorahka sekä punainen marjajauhemix. Kääntele tasaiseksi.
  6. Levitä täytteestä 2/3 jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
  7. Koristele kääretorttu lopulla täytteellä esimerkiksi pursottaen. Ripottele halutessasi vielä päälle marjajauhetta.

Ainekset

kääretorttuviipale ja taustalla kokonainen kääretorttu

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,75 dl perunajauhoja
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

Päälle

  • Biokia punaista marjajauhemixia

 

Kääretorttu on helppo herkku kahvipöytään. Tähän versioon et tarvitse marjoja tai hilloa, marjan maku ja väri tulee 100% marjajauheesta. Punainen marjajauhemix sisältää puolukkaa, karpaloa ja punaista viinimarjaa eli todella raikkaan marjayhdistelmän. Mutta täytteeseen voit valita minkä tahansa muunkin Biokia-marjajauheen.

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet