Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vatkaa keskenään huoneenlämpöiset kananmunat sekä sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun sen pintaan vatkaimella piirretty kuvio pysyy hetken.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon. Kääntele varovasti tasaiseksi.
- Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Kumoa pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä ja valmista sillä välin täyte.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla. Lisää joukkoon maitorahka sekä punainen marjajauhemix. Kääntele tasaiseksi.
- Levitä täytteestä 2/3 jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
- Koristele kääretorttu lopulla täytteellä esimerkiksi pursottaen. Ripottele halutessasi vielä päälle marjajauhetta.
Ainekset
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 0,75 dl perunajauhoja
- 0,75 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 prk maitorahkaa
- 3 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl Biokia punaista marjajauhemixia
Päälle
- Biokia punaista marjajauhemixia
Kääretorttu on helppo herkku kahvipöytään. Tähän versioon et tarvitse marjoja tai hilloa, marjan maku ja väri tulee 100% marjajauheesta. Punainen marjajauhemix sisältää puolukkaa, karpaloa ja punaista viinimarjaa eli todella raikkaan marjayhdistelmän. Mutta täytteeseen voit valita minkä tahansa muunkin Biokia-marjajauheen.