Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 1 h 30 min

Ohje

Aurinkoiset aamiaispatongit

  1. Lämmitä nesteet kädenlämpöiseksi isossa kulhossa. Sekoita joukkoon hunaja ja hiiva sekä suola.
  2. Lisää loput ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä (jauhot pienissä erissä) ja vaivaa taikinaksi käsin tai yleiskoneella. Lisää lopuksi öljy.
  3. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.
  4. Jaa taikina noin neljään osaan ja kauli osat levyksi. Rullaa levyt patongeiksi ja anna kohota pellillä vielä noin 20-30 min.
  5. Paista 200 asteessa kauniin värisiksi (15-20 min).
  6. Vinkki! Halutessasi voit rullata patongin sisään esimerkiksi juustoraastetta tai tuorejuustoa.
  7. Vinkki! Voit käyttää hiutaleiden ja eri jauhojen sijaan vastaavan määrän valmista sämpyläjauhoseosta.

Ainekset

Aurinkoiset aamiaispatongit

Biokia aamiaispatongit

Biokia aamiaispatongit

Aurinkoiset patongit saavat makua ja väriä keltaisista marjoista ja suutuntumaa siemenistä. Kokeile myös tuorejuuston tai juustoraasteen kera.

Alkuperäisohje ja kuva: Jeremias Rantanen