Ohje
Aurinkoiset aamiaispatongit
- Lämmitä nesteet kädenlämpöiseksi isossa kulhossa. Sekoita joukkoon hunaja ja hiiva sekä suola.
- Lisää loput ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä (jauhot pienissä erissä) ja vaivaa taikinaksi käsin tai yleiskoneella. Lisää lopuksi öljy.
- Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.
- Jaa taikina noin neljään osaan ja kauli osat levyksi. Rullaa levyt patongeiksi ja anna kohota pellillä vielä noin 20-30 min.
- Paista 200 asteessa kauniin värisiksi (15-20 min).
- Vinkki! Halutessasi voit rullata patongin sisään esimerkiksi juustoraastetta tai tuorejuustoa.
- Vinkki! Voit käyttää hiutaleiden ja eri jauhojen sijaan vastaavan määrän valmista sämpyläjauhoseosta.
Ainekset
Aurinkoiset aamiaispatongit
- 4 dl vettä
- 1 dl Biokia tyrnitäysmehua
- 2-3 rkl hunajaa
- 50 g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- ½ dl seesaminsiemeniä
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2-3 rkl Biokia keltaista marjajauhemixiä
- 2 dl spelttijauhoja
- noin 9 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl oliiviöljyä
Aurinkoiset patongit saavat makua ja väriä keltaisista marjoista ja suutuntumaa siemenistä. Kokeile myös tuorejuuston tai juustoraasteen kera.
Alkuperäisohje ja kuva: Jeremias Rantanen