Ohje
Keksipohja
- Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
- Painele seos vuoan pohjalle.
- Laita kakkupohja jähmettymään jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Täyte
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella.
- Lisää kermavaahtoon mascarponejuusto, tomusokeri ja mustikkajauhe ja sekoita tasaiseksi.
- Kiehauta vesi. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan veteen.
- Lisää liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana. Sekoita täytettä koko ajan.
- Levitä täyte keksipohjan päälle. Tasoita kakun pinta. Peitä kakku kelmulla tai foliolla.
- Anna juustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mutta mieluiten seuraavaan päivään. Koristele kakku vasta vähän ennen tarjoilua.
Koristelu
- Vatkaa kerma, lisää sokeri, vaniljasokeri ja puolukkajauhe.
- Voit lusikoida kermavaahdon suoraan juustokakun päälle tai laittaa sen pursotinpussiin ja pursottaa kermavaahdon pieniksi keoiksi.
- Koristele kakku marjoilla, mintunlehdillä ja Biokian valkosuklaamustikoilla.
Ainekset
Keksipohja
- 175 g kaurakeksejä tai muita mureita keksejä
- 75 g voita sulatettuna
Täyte
- 4 kpl liivatelehtiä
- 2 dl kuohukermaa
- 500 g mascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 4 rkl Biokia mustikkajauhetta
- 5 rkl kiehuvaa vettä
Koristeluun
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl Biokia puolukkajauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- Biokia valkosuklaamustikoita
- esim. syötäviä kukkia tai tuoreita marjoja ja mintunlehtiä
Helppo juustokakku kätkee täytteeseensä rutkasti mustikkajauhetta ja on pullollaan vitamiineja ja kuitua. Eli voit saada päivän suositellut marja-annokset täyteen kakkua syömällä! Toki on hyvä muistaa, että kakkua kannattaa muiden ainesosiensa vuoksi syödä kohtuudella.
Mustikkajuustokakun mustikkaisuus tulee yksinomaan mustikkajauheesta ja koristeena on puolukkajauheella maustettua marjavaahtoa. Tuoreita marjoja tarvitset vain koristeeksi – jos haluat. Voit myös kokeilla muitakin Biokian marjajauheita samaan tapaan. Yksi ruokalusikallinen mustikkajauhetta vastaa n. 1,5 dl tuoreita mustikoita ja ruokalusikallinen puolukkajauhetta n. 1 dl tuoreita marjoja.
Biokian mustikka- ja puolukkajauheet on jauhettu kokonaisista suomalaisista villimarjoista. Jauheet ovat todella helppokäyttöisiä ja monipuolisia: niitä voi sekoittaa esimerkiksi smoothieen, jogurttiin tai rahkaan, nauttia puuron seassa tai käyttää leivonnassa kakkujen täytteissä ja kuorrutteissa. Marjajauhe antaa aidon maun ja kauniin värin ilman lisättyä sokeria tai lisäaineita.
Alkuperäisohje ja kuva: Inka Ikonen, Inka I -blogi