Ohje
Pohja
- Sekoita leivinjauhe ja jauhot kulhossa.
- Sulata voi. Lisää voin sekaan sokeri, muna ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, joka on halkaisijaltaan 24 cm.
- Esipaista piirakkapohjaa 200-asteissa uunissa noin 10 minuuttia.
Täyte
- Jos käytät pakastemarjoja, pyörittele ne perunajauhoissa. Jauhot imevät kosteutta marjoista ja estävät piirakkapohjaa vettymästä.
- Sekoita maitorahka, sokeri, vaniljasokeri, munat ja puolukkajauhe keskenään tasaiseksi massaksi.
- Levitä marjat esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kaada maitorahkaseos marjojen päälle.
- Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuutin ajan.
- Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Tarjoile kahvin tai teen kanssa.
Ainekset
Pohja
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl täysjyvävehnäjauhoa tai gluteenitonta kaurajauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 prk maitorahkaa
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl sokeria
- 4 rkl Biokia puolukkajauhetta
- 400 g puolukoita
- 1,5 rkl perunajauhoja
Biokian luomupuolukkajauhe tuo ihanaa kirpsakkuutta piirakkaan
Piirakassa käytetty puolukkajauhe on valmistettu kuivatuista kokonaisista marjoista, jolloin marjasta saadaan paras hyöty irti myös kuivatussa muodossa. Ruokalusikallinen jauhetta vastaa reilua 1 dl tuoreita puolukoita.
Puolukkajauhe tuo piirakan maitorahkaseokseen ihanaa hapokkuutta ja tasapainottaa piirakan makeutta. Vaikka piirakassa on runsaasti jauhetta ja kokonaisia puolukoita, se ei ole liian hapan vaan raikas ja herkullinen.
Biokian puolukkajauhe sisältää runsaasti kuitua, E-vitamiinia ja kaliumia. Tuote ei sisällä lisättyä sokeria ja se on gluteeniton. Jauhetta voi käyttää sellaisenaan esimerkiksi jogurttiin, puuroon, smoothieen tai leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Sillä voi myös viimeistellä ja koristella annoksia.
Vaihtele fiiliksen mukaan
Tähän rahkapiirakkaan sopivat hyvin kaikki Biokian luomumarjajauheet. Voit vaihdella jauheita ja marjoja sesongin ja fiiliksen mukaan. Ainakin karpalo- ja mustikkajauhe sopivat tähän piirakkaan täydellisesti. Voit halutessasi korvata puolukat mustikoilla tai muilla marjoilla.
Alkuperäisohje ja kuvat: Inka Ikonen, Inka I -blogi