Ohje
- Mittaa mehutiiviste kattilaan, lisää sokeri ja keltuaiset.
- Kuumenna keskilämmöllä kokoajan sekoittaen kunnes seos hiukan sakenee.
- Nosta pois levyltä ja lisää voi. Anna voin sulaa ja sekoita tasaiseksi.
- Laita tahna lasipurkkiin ja jäähdytä. Tahna jähmettyy jäähtyessään. Säilytä jääkaapissa.
Ainekset
- 1 dl Biokia puolukkamehutiivistettä
- 3/4 dl sokeria
- 4 keltuaista (valkuaiset voi käyttää esim. macaronseihin tai pavlovapohjiin )
- 50 g voita
Puolukkamehusta valmistettu puolukkacurd-levite maistuu sellaisenaan ihanalta herkkujuustojen kanssa. Sitä voi myös käyttää leivonnassa, vaikkapa erilaisten kakkujen, kääretorttujen ja pikkuleipien täytteenä. Puolukkacurd säilyy jääkapissa 2-3 viikkoa.
Reseptin on Biokialle kehitellyt @kakkukatri