Ohje
Puolukkajäädyke
- Riko keltuaisten rakenne ja siivilöi joukkoon tomusokeri ja puolukkajauhe hyvin sekoittaen.
- Mausta kerma vaniljasokerilla ja vatkaa vaahdoksi.
- Yhdistä kermavaahto ja muna-sokeriseos varovasti sekoitellen. Lisää joukkoon kuivatut puolukat. Säästä hiukan puolukoita koristeluun.
- Vuoraa pieni (3-4 dl) vuoka tai kulho tuorekelmulla ja kaada jäädykeseos vuokaan. Tasoita pinta ja peitä kelmulla.
- Jäädytä pakastimessa vähintään pari tuntia.
- Ota jäädyke sulamaan vartti ennen tarjoilua. Kumoa tarjoilulautaselle ja irrota kelmu. Koristele kuivatuilla puolukoilla. Tarjoile halutessasi lämpimän kinuskikastikkeen kanssa.
Ainekset
- 2 kananmunan keltuaista
- 0,5 dl tomusokeria
- 3 rkl Biokia puolukkajauhetta
- 2 dl laktoositonta kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 pss Biokia kuivattuja puolukoita
Puolukkajäädyke on suussa sulava ja raikas jälkiruoka vaikka jouluaterialle. Puolukkajauhe ja kuivatut puolukat tekevät jäädykkeestä reilusti marjaisan. Juhlava puolukkajäädyke on gluteeniton ja laktoositon, joten se sopii useimmille. Jäädykkeen voi valmistaa pakastimeen hyvissä ajoin ennen muita juhlakiireitä ja nostaa tarjoilulautaselle vain vähän ennen tarjoilua.
Jos haluat valmistaa isomman jäädykkeen esim. kakkuvuokaan, tee annos 2-3-kertaisena, vuoan koosta riippuen.