Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 2 h 10 annosta

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon viinietikka. Lisää marjajauhe ja maissitärkkelys. Sekoita seos tasaiseksi.
  2. Nostele marenkivaahdosta 10 nokaretta leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile marenkinokareet leivospohjiksi niin, että keskelle jää syvennys täytteelle. Kypsennä 125 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Jäähdytä.
  3. Paloittele valkosuklaa syvälle lautaselle ja sulata mikrossa, 20 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen.
  4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, sulatettu valkosuklaa sekä mustikkajauhe. Säilytä täyte viileässä ja täytä pavlovat vasta juuri ennen tarjoilua.
  5. Pursota tai lusikoi täytettä marenkipohjille. Viimeistele pavlovat koristelemalla valkosuklaamustikoilla ja marjajauheella.

Ainekset

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2,5 dl hienoa sokeria
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl Biokia mustikkajauhetta
  • 2 tl maissitärkkelystä

 

Täyte

  • 1 dl kuohukermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 75 g valkosuklaata
  • 2 rkl Biokia mustikkajauhetta

 

Koristeluun

Pavlova on kesäisen kepeä marenkileivonnainen, jonka voi valmistaa myös yksittäisinä, herkullisen mustikkaisina leivoksina. Marenkipohjat voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja täyttää juuri ennen tarjoilua. Pikkupavlovat sopivat mainiosti myös juhlapöytään, johon niitä voi täyttää tarjolle menekin mukaan.