Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 30 min 8 annosta

Ohje

  1. Riko munat kuhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito hyvin sekoittaen. Sulata voi.
  2. Yhdistä suola ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  3. Anna taikinan turvota n. 15 minuuttia ja lämmitä sillä välin vohvelirauta.
  4. Voitele vohvelirauta ruokaöljyllä. Kaada raudalle n. 1 dl taikinaa kerrallaan ja paista rapeita vohveleita. Lisää öljyä rautaan tarvittaessa.
  5. Mittaa mustikkajauhe kerman joukkoon ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi.

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl sulatettua voita (n. 20 g)
  • 1 pss Biokia kuivattuja mustikoita
  • (1 rkl Biokia mustikkajauhetta, jos haluat värjätä taikinan)
  • öljyä paistamiseen

 

Marjavaahto

Vohvelit maistuvat aamupalalla, jälkiruokana ja kahvin kanssa. Vohvelitaikinan voi höystää kuivatuilla marjoilla ja halutessaan myös värjätä marjajauheella. Vohvelien seurana tietysti marjaista kermavaahtoa.