Ohje
- Riko munat kuhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito hyvin sekoittaen. Sulata voi.
- Yhdistä suola ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
- Anna taikinan turvota n. 15 minuuttia ja lämmitä sillä välin vohvelirauta.
- Voitele vohvelirauta ruokaöljyllä. Kaada raudalle n. 1 dl taikinaa kerrallaan ja paista rapeita vohveleita. Lisää öljyä rautaan tarvittaessa.
- Mittaa mustikkajauhe kerman joukkoon ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi.
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 2 rkl sulatettua voita (n. 20 g)
- 1 pss Biokia kuivattuja mustikoita
- (1 rkl Biokia mustikkajauhetta, jos haluat värjätä taikinan)
- öljyä paistamiseen
Marjavaahto
- 1 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 rkl Biokia mustikkajauhetta
Vohvelit maistuvat aamupalalla, jälkiruokana ja kahvin kanssa. Vohvelitaikinan voi höystää kuivatuilla marjoilla ja halutessaan myös värjätä marjajauheella. Vohvelien seurana tietysti marjaista kermavaahtoa.