Ohje
- Voitele ja jauhota rengasvuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
- Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kuivatut marjat vehnäjauhoihin.
- Lisää taikinaan käännellen vuorotellen jauhoja ja maitoa/kermaa.
- Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 min. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Kakku on valmis, kun tikkuun ei jää taikinaa.
Ainekset
- 150 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 dl maitoa tai kermaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 pss Biokia kuivattua marjamixia
Kuorrutus ja koristelu
- 2 dl tomusokeria
- 1,5 rkl vettä
- 2 tl Biokia mustikkajauhetta
- 1 pss Biokia kuivattua marjamixia
Marjakakku – haastaja perinteiselle hedelmäkakulle! Marjaisessa kahvikakussa sattumina ovat kuivatut marjat. Marjakakku maistuu niin kesällä kuin jouluna. Kuorrute ei ole välttämätön, mutta se lisää mukavasti kakun marjaista makua.