Ohje
Valkosuklaa-tyrnivaahto
- Laita kerma kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Paloittele valkosuklaa kulhoon ja kaada kuuma kerma päälle. Sekoita kunnes valkosuklaa sulaa. Lisää tyrnijauhe, tomusokeri ja sitruunamehu. Sekoita huolellisesti.
- Nosta jääkaappiin vähintään 2-3 tunniksi tai yön yli. Seos jähmettyy hieman.
Tyrnihyytelö
- Tee sillä välin tyrnihyytelö: Laita kattilaan tyrnimehu ja siirappi. Sekoita koko ajan ja kuumenna melkein kiehuvaksi. Nosta liedeltä, anna jäähtyä hieman ja lisää liivate pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada tarjoilulasien pohjalle. Anna jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin.
- Vatkaa tyrni-valkosuklaaseosta sähkövatkaimella kunnes saat vaahtoa. Lusikoi pursotinpussiin ja pursota tarjoilulaseihin tyrnihyytelön päälle. Ripottele päälle tyrnijauhetta ja valkosuklaamustikoita. Tarjoa heti.
Ainekset
Valkosuklaa-tyrnivaahto
- 80 g valkosuklaata
- 2,5 dl kermaa
- 1 tl Biokia tyrnijauhetta
- 1 rkl tomusokeria
- 1 tl sitruunamehua
Tyrnihyytelö
- 1 dl Biokia tyrnitäysmehua
- 1 dl vettä
- 4 rkl (vaahtera)siirappia tai muuta nestemäistä makeutusta
- 2,5 tl liivatejauhetta tai 5 liivatelehteä
- Koristeluun Biokia valkosuklaamustikoita
Raikkaan makea yhdistelmä: valkosuklaavaahto ja tyrnihyytelö
Tyrni ja valkosuklaa muodostavat mainion makuparin tässä makean raikkaassa jälkiruoassa. Pohjalle tehdään hyytelö Biokian tyrnimehusta ja päälle pursotetaan unelmapehmeää valkosuklaavaahtoa, joka tasapainottaa tyrnin kirpeää makua. Tiesitkö muuten, että tyrni on superterveellinen marja? Ohje on gluteeniton ja jälkiruoan voi tehdä myös täysin vegaanisena valitsemalla maidottomat vaihtoehdot kermalle ja suklaalle sekä käyttämällä agar agar -jauhetta hyytelössä.
Kuva ja alkuperäisresepti: Parantavaruoka