Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 10 min

Ohje

  1. Mittaa kikherneet liemineen yhdessä muiden ainesten kanssa kannuun ja surauta sekaisin tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  2. Anna maustua ja jähmettyä jääkaapissa 1-2 tuntia.
  3. Ennen tarjoilua kaada hummuksen pinnalle hieman oliiviöljyä ja koristele yrteillä (ja halutessasi tyrnijauheella tai kuivatuilla tyrnimarjoilla).
  4. Vinkki! Jos haluat hummuksesta paksumpaa, valuta puolet kikherneiden liemestä pois ensin ja lisää sitä tarvittaessa joukkoon tarpeen mukaan.

Ainekset

Hummusta lautasella puisella alustalla. Koristeena kuivattuja tyrnimarjoja ja lehtipersiljaa. Astian vieressä pussi tyrnijauhetta.

  • 1 prk kikherneitä (n. 400 g)
  • 2 rkl tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 rkl Biokia tyrnijauhetta
  • suolaa maun mukaan
  • päälle: oliiviöljyä, lehtipersiljaa tai korianteria

Tyrnin voimakas maku sopii hyvin hummukseen ja on helppo tapa nauttia superterveellistä tyrniä vaikka päivittäin leivän päällä. Voit sekoittaa 1-2 rkl tyrnijauhetta myös valmiiseen hummukseen.

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet