Ohje
- Mittaa kikherneet liemineen yhdessä muiden ainesten kanssa kannuun ja surauta sekaisin tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Anna maustua ja jähmettyä jääkaapissa 1-2 tuntia.
- Ennen tarjoilua kaada hummuksen pinnalle hieman oliiviöljyä ja koristele yrteillä (ja halutessasi tyrnijauheella tai kuivatuilla tyrnimarjoilla).
- Vinkki! Jos haluat hummuksesta paksumpaa, valuta puolet kikherneiden liemestä pois ensin ja lisää sitä tarvittaessa joukkoon tarpeen mukaan.
Ainekset
- 1 prk kikherneitä (n. 400 g)
- 2 rkl tahinia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 tl juustokuminaa
- 1 rkl Biokia tyrnijauhetta
- suolaa maun mukaan
- päälle: oliiviöljyä, lehtipersiljaa tai korianteria
Tyrnin voimakas maku sopii hyvin hummukseen ja on helppo tapa nauttia superterveellistä tyrniä vaikka päivittäin leivän päällä. Voit sekoittaa 1-2 rkl tyrnijauhetta myös valmiiseen hummukseen.