Ohje
- Erottele keltuaiset.
- Mittaa mehu kattilaan. Sekoita joukkoon sokeri ja keltuaiset. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos hiukan sakenee.
- Nosta kattila levyltä ja lisää paloiteltu voi. Kun voi on sulanut, sekoita tasaiseksi.
- Kaada lasipurkkiin tai muuhun astiaan ja jäähdytä. Curd jähmettyy jäähtyessään. Säilytä jääkaapissa.
Ainekset
- 1 dl Biokia tyrnitäysmehua
- 3/4 dl sokeria
- 4 kananmunan keltuaista
- 50 g voita
Kirpeän makea ja kauniin keltainen tyrnicurd sopii täytteeksi kakkuihin ja jälkiruokiin. Sitä voi tarjota myös juustojen kanssa.
Valmistuksesta yli jäävät kananmunanvalkuaiset voi hyödyntää vaikka marenkeihin tai pavlovapohjiin.