Ohje
Tyrnisilakat
- Ripottele silakkafileiden sisäpinnoille reilusti tyrnijauhetta sekä tilliä, pippuria ja suolaa. Kääri fileet rulliksi ja lado ne tiiviisti kuumuutta kestävään astiaan.
- Kiehauta liemen ainekset. Kaada kuuma liemi fileiden päälle, laita astia keittolevylle ja anna kiehua hiljalleen kypsiksi eli noin 10 minuuttia.
- Anna jäähtyä. Tarjoa silakat kylminä. Ne sopivat hyvin uusien perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.
Ainekset
Tyrnisilakat
- 500 g silakkafileitä
- Biokia tyrnijauhetta
- tillisilppua
- mustapippuria myllystä
- suolaa maun mukaan
Liemi
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 4 dl vettä
- 2 tl sokeria
- 1 tl kokonaisia pippureita
- 2 laakerinlehteä
Tyrnisilakat maustetaan tujauksella tymäkkää tyrnijauhetta. Tyrnijauhe sopii hyvin esim. silakan ja lohen kaveriksi. Tyrnisilakat maistuvat mahtavilta myös makeahkon saaristolaisleivän kanssa.
Ohje: Kaisa Sillanpää
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy