Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 50 min 10 annosta

Ohje

Tyrni-cashewsämpylät

  1. Liuota hiiva veteen. Lisää sitten suola.
  2. Lisää ensin muut jauhot ja sitten vehnäjauhoja niin paljon, että taikinasta tulee paksuhko ja siinä on hiukan sitkoa. Sekoita jauhot isolla lusikalla tai puuhaarukalla. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Sekoita lopuksi tyrnit ja pähkinät joukkoon.
  3. Laita kulhon päälle leivinpaperi ja liina. Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa.
  4. Laita aamulla uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  5. Lusikoi taikinasta sämpylöitä uunipellille, älä vaivaa tai pyörittele. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Paista sämpylöitä n. 15 minuuttia.

Ainekset

Tyrni-cashewsämpylät

Tyrni-cashewsämpylät korissa

  • 7,5 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 3,5 dl ruisjauhoja, sämpyläjauhoja tai muita kuitupitoisia jauhoja (voit käyttää eri jauhopussien pohjat)
  • 8-10 dl vehnäjauhoja
  • 1 pss Biokia kuivattuja tyrnejä
  • 2 kourallista cashewpähkinöitä

 

Herkkusämpylöitä aamiaispöytään

Maistuisiko aamiaisella tuoreet sämpylät? Näiden tyrni-cashewsämpylöiden taikina valmistellaan illalla, annetaan levätä yön yli jääkaapissa ja aamuksi jää vain paistaminen.

Taikinassa on käytetty erilaisia jauhoja tuomaan ruokaisuutta ja kuitua. Kuivatut luomutyrnit tuovat sämpylöihin mukavan pirteitä sattumia ja cashewpähkinät mukavasti pureskeltavaa.

Alkuperäisresepti ja kuva Inka Ikonen, Inka I -blogi

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet