Ohje
Tyrni-cashewsämpylät
- Liuota hiiva veteen. Lisää sitten suola.
- Lisää ensin muut jauhot ja sitten vehnäjauhoja niin paljon, että taikinasta tulee paksuhko ja siinä on hiukan sitkoa. Sekoita jauhot isolla lusikalla tai puuhaarukalla. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Sekoita lopuksi tyrnit ja pähkinät joukkoon.
- Laita kulhon päälle leivinpaperi ja liina. Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa.
- Laita aamulla uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Lusikoi taikinasta sämpylöitä uunipellille, älä vaivaa tai pyörittele. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Paista sämpylöitä n. 15 minuuttia.
Ainekset
Tyrni-cashewsämpylät
- 7,5 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
- 1 rkl suolaa
- 3,5 dl ruisjauhoja, sämpyläjauhoja tai muita kuitupitoisia jauhoja (voit käyttää eri jauhopussien pohjat)
- 8-10 dl vehnäjauhoja
- 1 pss Biokia kuivattuja tyrnejä
- 2 kourallista cashewpähkinöitä
Herkkusämpylöitä aamiaispöytään
Maistuisiko aamiaisella tuoreet sämpylät? Näiden tyrni-cashewsämpylöiden taikina valmistellaan illalla, annetaan levätä yön yli jääkaapissa ja aamuksi jää vain paistaminen.
Taikinassa on käytetty erilaisia jauhoja tuomaan ruokaisuutta ja kuitua. Kuivatut luomutyrnit tuovat sämpylöihin mukavan pirteitä sattumia ja cashewpähkinät mukavasti pureskeltavaa.
Alkuperäisresepti ja kuva Inka Ikonen, Inka I -blogi