Ohje
- Lisää oliiviöljyn sekaan puristimen läpi valkosipulin kynnet ja tuoretta timjamia. Anna maustua hetki.
- MIttaa kulhoon n. 42-asteista vettä ja sekoita siihen hunaja/sokeri ja kuivahiiva. Anna seisoa muutama minuutti.
- Lisää jauhot, suola ja n. puolet maustetusta oliiviöljystä. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Voitele n. 20 x 30 cm vuoka oliiviöljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi. Anna kohota vielä n. 20 min.
- Ripottele kohonneen taikinan päälle kuivattuja puolukoita ja tuoretta timjamia . Painele sormilla kuoppia taikinaan niin, että osa puolukoista ja yrteistä painuu leivän sisälle. Valuta loput maustetusta oliiviöljystä leivän päälle. Ripottele pinnalle vielä sormisuolaa.
- Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes leipä on saanut kauniin värin ja rapean pinnan.
Ainekset
- reilu dl oliiviöljyä
- 2 valkosipulin kynttä
- tuoretta timjamia
- 3,5 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 tl hunajaa tai sokeria
- 7 dl vehnäjauhoja (esim. 00-tyyppiä)
- 2 tl suolaa
- ½ pss Biokia kuivattuja puolukoita
- sormisuolaa
Pehmeä focaccia saa makua kuivatuista puolukoista ja tuoreesta timjamista, jotka sopivat loistavasti suolaiseen ja yrttiseen leipään. Focaccia on hyvää sellaisenaan tai keiton tai salaatin kaverina. Ja parhaimmillaan tietysti vastapaistettuna.
Reseptin on Biokialle kehitellyt @kakkukatri