Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 50 min 10 annosta

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja sokeri. Lisää kardemumma.
  2. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää sulatettu voi tai margariini ja vaivaa joukkoon.
  3. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
  4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen malliseksi levyksi.
  5. Sekoita huoneenlämpöinen voi tai margariini, sokeri ja marjajauhe keskenään ja levitä seos kaulitun taikinalevyn päälle kauttaaltaan.
  6. Kääri taikina tiukahkolle rullalle ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Laita pullapalat vieretysten leikkauspinta ylöspäin reunalliseen kakku- tai uunivuokaan, mutta jätä hieman kohoamisvaraa. Kohota noin 15 minuuttia.
  7. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 175-200 asteessa (uunin tehosta riippuen) 20-30 minuuttia.

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1-2 tl kardemummaa
  • 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

Pinnalle

  • 1 kananmuna
  • 2-3 rkl raesokeria

Leivo pullataikina ja tee ihana marjaisa bostonpulla. Sen voit valmistaa irtopohjaiseen kakkuvuokaan tai reunalliseen uunivuokaan tai vaikka uuninkestävään valurautapannuun. Samasta taikinasta voit toki tehdä myös tavallisia korvapuusteja.