Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja sokeri. Lisää kardemumma.
- Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää sulatettu voi tai margariini ja vaivaa joukkoon.
- Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen malliseksi levyksi.
- Sekoita huoneenlämpöinen voi tai margariini, sokeri ja marjajauhe keskenään ja levitä seos kaulitun taikinalevyn päälle kauttaaltaan.
- Kääri taikina tiukahkolle rullalle ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Laita pullapalat vieretysten leikkauspinta ylöspäin reunalliseen kakku- tai uunivuokaan, mutta jätä hieman kohoamisvaraa. Kohota noin 15 minuuttia.
- Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 175-200 asteessa (uunin tehosta riippuen) 20-30 minuuttia.
Ainekset
- 2 ½ dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1-2 tl kardemummaa
- 6-7 dl vehnäjauhoja
- 100 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
- 75 g voita tai margariinia
- 1/2 dl sokeria
- 1-2 rkl Biokia Mustikka– tai Mustaherukkajauhetta
Pinnalle
- 1 kananmuna
- 2-3 rkl raesokeria
Leivo pullataikina ja tee ihana marjaisa bostonpulla. Sen voit valmistaa irtopohjaiseen kakkuvuokaan tai reunalliseen uunivuokaan tai vaikka uuninkestävään valurautapannuun. Samasta taikinasta voit toki tehdä myös tavallisia korvapuusteja.