Ohje
Mustikkarahka
- Vaahdota vaniljakastike ja sekoita kaikki ainekset yhteen.
- Koristele halutessasi pakastemustikoilla tai tuoreilla marjoilla
Ainekset
Mustikkarahka
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1-2 tl Biokia mustikkajauhetta
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- (sokeria maun mukaan)
Välipalaksi tai jälkkäriksi
Mustikkarahka on mainio välipala tai raikas jälkiruoka. Marjajauhetta voi lisätä enemmänkin, jos makua ja väriä haluaa lisää. Myös makeutta voi säädellä oman maun mukaan, sillä marjajauhe ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Treenaaja jättää rahkavälipalastaan varmasti vaniljakastikkeenkin pois, mutta jälkiruokana nautittavassa rahkassa se tuo ihanaa pehmeyttä ja vaniljan makua.
Vinkki! Sekoita ainekset huolellisesti. Mustikkajauhe saattaa paakkuuntua pussissa, ja sekoittamalla saat paakut hajotettua eikä rahkaan jää isoja ’jauhesattumia’. Toki jauheen voi myös siivilöidä jos haluat varmistua, että esim. jälkiruoka on tasaisen sileää.