Ohje
- Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin. Painele sulatettu taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (koko 20 x 30 cm). Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjataikinan päälle vuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 45 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä ja nosta se jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi.
- Leikkaa kakku annospaloiksi. Koristele kakkupalat tyrneillä, tyrnijauheella ja kukilla.
Ainekset
- 250 g valmista cookie- tai murotaikinaa
Täyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1,5 dl sokeria
- 1 pss Biokia tyrnijauhetta
- 1 rkl Biokia tyrnimehua tai sitruunamehua
Koristeluun
- Biokia tyrnijauhetta
- Biokia kuivattuja tyrnejä
- syötäviä kukkia
Kirpeän makea tyrnijuustokakku valmistuu helposti valmistaikinasta. Paistettavan juustokakun annetaan paistamisen jälkeen tekeytyä jääkaapissa, jotta maut tasoittuvat ja täyte tiivistyy. Neliöiksi leikattavat tyrnijuustokakkupalat ovat kätevää tarjottavaa myös juhlapöytiin, kun kakkupaloja on helppo lisätä tarjolle tarpeen mukaan.