Biokian isot 150-grammaiset marjajauheet pakataan nyt biohajoavaan pussiin.

– Vastaamme tällä asiakkaidemme toiveeseen, mutta haluamme myös vastuullisena toimijana löytää parhaan mahdollisen ratkaisun ympäristölle, kertoo Biokian myyntipäällikkö Eija Wall.

Uusien pussien etiketti on paperia, joka on tehty 95-prosenttisesti sokeriruokokuidusta ja loput viisi prosenttia on hamppu- ja pellavakuitua. Pussi on monikerrosmateriaalia, jossa yhdistyy paperi, selluloosakalvo ja biohajoava muovi. Pussinsulkija on biohajoavaa muovia.

Myös pieniin pusseihin etsitään biohajoavaa materiaalia. Tuoteturvallisuus on kuitenkin pääasia, eikä pieniin pusseihin ole vielä löytynyt sellaista materiaalia, joka ominaisuuksiltaan vastaisi Biokian korkeisiin laatuvaatimuksiin.

– Vastuullisuus, laatu ja edelläkävijyys ovat meille talona tärkeitä asioita. Haluamme tässäkin asiassa pyrkiä parhaaseen ratkaisuun, Eija Wall kertoo.

Uudesta materiaalista kertoo pussien kyljessä oleva vihreä 100% compostable bag -leima. Tyhjän pussin voi laittaa biojätteeseen, ja se maatuu biologisen prosessin kautta vedeksi ja hiilidioksidiksi.