Luomumustikkajauhe 150 g

Biokia luomumustikkajauhe on valmistettu kokonaisena kuivatuista suomalaisista metsämustikoista. Jauheessa on voimakas ja herkullinen aromi.

Biokia luomumustikkajauheessa on runsaasti E-vitamiinia sekä ravintokuitua ja kaliumia – siitä saat suomalaisen metsän marjavoimaa käyttöösi tiiviissä ja riittoisassa muodossa!

Pakkaus sisältää n. 20 ruokalusikallista jauhetta. Ruokalusikallinen Biokia luomumustikkajauhetta vastaa lähes 1,5 dl tuoreita mustikoita.

16,90 

Ainekset: 100 % Suomalainen luomumetsämustikka (Vaccinium myrtillus).

Sisältää runsaasti E-vitamiinia ja kaliumia. Runsaskuituinen. Ei lisättyjä sokereita. Sisältää luontaisesti sokereita.

Pakkauskoko 150 g. Pakkaus sisältää noin 20 ruokalusikallista jauhetta. Ruokalusikallinen jauhetta vastaa lähes 1,5 dl tuoreita mustikoita.

100 % kompostoituva pussi, jonka voit hävittää biojätteenä.

Mustikan ravintosisältö

Biokia luomumustikkajauhe on kuivattu matalassa lämpötilassa ja jauhettu kokonaisista marjoista, jotta marjojen maku, väri ja ravintoaineet säilyvät mahdollisimman hyvin.

Mustikan ravintosisältö on moniin marjoihin verrattuna erinomainen. Biokian luomumustikkajauhe sisältää runsaasti E-vitamiinia ja kaliumia. E-vitamiini edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä. Kalium edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa ja verenpaineen pysymistä normaalina.

Raaka-aineen antioksidanttipitoisuutta kuvaava ORAC-arvo on mustikalla 65 000, kun se esimerkiksi kuivatulla gojimarjalla on 18 500 ja mantelilla 4 500. Antioksidantit ovat hyvää tekeviä yhdisteitä, jotka ovat välttämättömiä elimistön terveenä säilymiselle.

Nauti marjajauheita päivittäin osana monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja.

Mustikkajauheen käyttö

Biokia luomumustikkajauhe on maukas tapa nauttia marjoista. Marjajauhe on valmista syötäväksi. Teelusikallisesta saat mukavasti makua ja väriä – ja jo ruokalusikallisesta suositusten mukaisen marja-annoksen.

Marjajauhe on terveellinen lisä sellaisenaan esimerkiksi jogurtin, puuron tai myslin seassa aamupalalla tai väli- ja iltapalana. Jauheen voi sekoittaa kylmään tai kuumaan ruokaan tai sillä voi koristella annoksia. Katso lisää vinkkejä alempaa sivulta ja tutustu resepteihimme.

Mustikkajauhetta voi käyttää monipuolisesti erilaisten makeiden jälkiruokien kuten muffinien, piirakoiden ja kakkujen leivonnassa sekä juomaresepteissä kuten smoothieissa ja pirtelöissä. Jauhe on käyttövalmis, ja se sekoittuu tasaisesti. Jo alle ruokalusikallinen vastaa yhtä ravitsemussuositusten mukaista marja-annosta!

Biokian luomumustikkajauhe sävyttää hauskasti lettu- ja pannukakkutaikinat ilman lisä- tai säilöntäaineita. Luonnonmukainen marjajauhe ilman lisättyä sokeria on myös perheen pienimmille turvallinen vaihtoehto tutustua marjojen makumaailmaan.

Riittoisa ja vitamiinirikas marjajauhe on helppo tapa ujuttaa vitamiineja ja hivenaineita päivän aterioille – myös kaikkein pieniruokaisimmille. Tutustu jauheen käyttöön leivonnassa reseptisivuillamme ja poimi parhaat käyttöideat sosiaalisesta mediasta.

Ravintosisältö / 100g
Energia1559 kJ / 367 kcal
Rasva0,8 g
- josta tyydyttynyttä0,1 g
Hiilihydraatit54 g
- josta sokereita34 g
Ravintokuitu31 g
Proteiini5 g
Suola0,01 g
Vitamiinit ja hivenaineet / 100 g
A-vitamiini< 21 µg
C-vitamiini< 5 mg
E-vitamiini14,4 mg (120 %) *
K1-vitamiini69,7 µg
Fosfori130 mg
Jodi< 0,01 mg
Kalium590 mg (30 %) *
Kalsium150 mg
Kupari0,53 mg
Magnesium55 mg
Mangaani34 mg
Natrium5,3 mg
Rauta3,6 mg
Rikki51 mg
Seleeni< 0,005 mg
Sinkki0,91 mg
Antosyaaneja1430 ± 50 mg
ORAC-arvo65000 ± 4000 µmol TE/100 g
* päivän saantisuosituksesta