Herkulliset uuniomenat maukkaalla puolukka-kvinoatäytteellä. Täydellistä vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Vinkki! Parhaimman tuloksen saat hieman happamilla, hyvin uunissa pehmenevillä omenoilla.
Ohje ja kuva: Mari Moilanen/Jotain maukasta -ruokablogi
Ainekset
Uuniomenat ja puolukka-kvinoatäyte
- 4 isoa omenaa
- 4 kanelitankoa
- 1/2 dl kvinoaa
- 1/2 dl intiaani-täysruokosokeria
- 1/4 dl Biokia kuivattuja luomupuolukoita
- 1/2 dl pecanpähkinöitä
- 1 rkl raastettua sitruunankuorta
- 1 vaniljatangon siemenet
- 1 tl kanelia
- 1 rkl voita
- 1-2 rkl vaahterasiirappia
- 1/2 dl vettä
- voita
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
Uuniomenat ja puolukka-kvinoatäyte
-
Pese omenat ja poista siemenkodat niin, että omenan pohja pysyy ehjänä. Näin täyte ei valu pohjan kautta ulos.
-
Rouhi pecanpähkinät karkeaksi rouheeksi.
-
Sekoita kulhossa kvinoa, pähkinät, intiaani-täysruokosokeri, puolukat, vaniljatangon siemenet sekä kaneli.
-
Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi, raastettu sitruunankuori ja sekoita seos tasaiseksi.
-
Täytä omenat seoksella niin, että myös omenan päälle tulee hieman täytettä.
-
Valuta hieman vaahterasiirappia ja laita nokare voita vielä jokaisen omenan päälle.
-
Laita täytteeseen koristeeksi pystyyn yksi kanelitanko ja kaada paistoastian pohjalle puolisen desilitraa vettä.
-
Paista omenoita 200 asteisessa uunissa noin 40-50 minuutin ajan, kunnes omenat ovat pehmeitä ja täyte kauniisti ruskettunut.
-
Tarjoa uuniomenoiden kanssa paksua vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.