Ohje
Uuniomenat ja puolukka-kvinoatäyte
- Pese omenat ja poista siemenkodat niin, että omenan pohja pysyy ehjänä. Näin täyte ei valu pohjan kautta ulos.
- Rouhi pecanpähkinät karkeaksi rouheeksi.
- Sekoita kulhossa kvinoa, pähkinät, intiaani-täysruokosokeri, puolukat, vaniljatangon siemenet sekä kaneli.
- Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi, raastettu sitruunankuori ja sekoita seos tasaiseksi.
- Täytä omenat seoksella niin, että myös omenan päälle tulee hieman täytettä.
- Valuta hieman vaahterasiirappia ja laita nokare voita vielä jokaisen omenan päälle.
- Laita täytteeseen koristeeksi pystyyn yksi kanelitanko ja kaada paistoastian pohjalle puolisen desilitraa vettä.
- Paista omenoita 200 asteisessa uunissa noin 40-50 minuutin ajan, kunnes omenat ovat pehmeitä ja täyte kauniisti ruskettunut.
- Tarjoa uuniomenoiden kanssa paksua vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.
Ainekset
Uuniomenat ja puolukka-kvinoatäyte
- 4 isoa omenaa
- 4 kanelitankoa
- 1/2 dl kvinoaa
- 1/2 dl intiaani-täysruokosokeria
- 1/4 dl Biokia kuivattuja puolukoita
- 1/2 dl pecanpähkinöitä
- 1 rkl raastettua sitruunankuorta
- 1 vaniljatangon siemenet
- 1 tl kanelia
- 1 rkl voita
- 1-2 rkl vaahterasiirappia
- 1/2 dl vettä
- voita
Herkulliset uuniomenat maukkaalla puolukka-kvinoatäytteellä. Täydellistä vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Vinkki! Parhaimman tuloksen saat hieman happamilla, hyvin uunissa pehmenevillä omenoilla.
Ohje ja kuva: Mari Moilanen/Jotain maukasta -ruokablogi