Uuniomenat puolukka-kvinoatäytteellä

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)

Biokia uuniomenat puolukka-kvinoatäytteellä

Herkulliset uuniomenat maukkaalla puolukka-kvinoatäytteellä. Täydellistä vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Vinkki! Parhaimman tuloksen saat hieman happamilla, hyvin uunissa pehmenevillä omenoilla.

Ohje ja kuva: Mari Moilanen/Jotain maukasta -ruokablogi

Ainekset

Uuniomenat ja puolukka-kvinoatäyte

  • 4 isoa omenaa
  • 4 kanelitankoa
  • 1/2 dl kvinoaa
  • 1/2 dl intiaani-täysruokosokeria
  • 1/4 dl Biokia kuivattuja luomupuolukoita
  • 1/2 dl pecanpähkinöitä
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl voita
  • 1-2 rkl vaahterasiirappia
  • 1/2 dl vettä
  • voita

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

Uuniomenat ja puolukka-kvinoatäyte

  1. Pese omenat ja poista siemenkodat niin, ettäomenan pohja pysyy ehjänä. Näin täyte ei valu pohjan kautta ulos.
  2. Rouhi pecanpähkinät karkeaksi rouheeksi.
  3. Sekoita kulhossa kvinoa, pähkinät, intiaani-täysruokosokeri, vaniljatangon siemenet sekä kaneli.
  4. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi, raastettu sitruunankuori ja sekoita seos tasaiseksi.
  5. Täytä omenat seoksella niin, että myös omenan päälle tulee hieman täytettä.
  6. Valuta hieman vaahterasiirappia ja laita nokare voita vielä jokaisen omenan päälle.
  7. Laita täytteeseen koristeeksi pystyyn yksi kanelitanko ja kaada paistoastian pohjalle puolisen desilitraa vettä.
  8. Paista omenoita 200 asteisessa uunissa noin 40-50 minuutin ajan, kunnes omenat ovat pehmeitä ja täyte kauniisti ruskettunut.
  9. Tarjoa uuniomenoiden kanssa paksua vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...