Tyrnirisottoa, lohta ja kurkku-hernesalsaa

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)

Biokia tyrnirisotto ja lohi

Herkullinen tyrnirisotto, joka lisukkeineen on upea juhlaruoka. Tyrnin ja lohen täydellinen liitto! Kokeile tyrnirisottoa myös muiden lisukkeiden kera.

Ohje ja kuva: Anne Kiuru

Ainekset

Tyrnirisotto

  • 3 dl risottoriisiä (carnaroli)
  • 3/4 dl Biokian luomutyrnimehua
  • noin 10 – 11 dl kasvislientä (3 rkl kasvisfondia + vettä)
  • 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 4 rkl voita
  • 1 pss (130 g) mustaleima emmentalia raastettuna

Paistettu lohi

  • 4 kpl valmiita lohimedaljonkeja tai 800 g nahallista ruodotonta lohifileetä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä paistamiseen

Kurkku-hernesalsa

  • 100 g kurkkua (siemenet poistettuna) pieniksi kuutioituna
  • 100 g herneitä sulatettuna (valutettuna)
  • 50 g kevätsipulia pieniksi viipaloituna
  • 1/2 ruukkua persiljaa hienonnettuna
  • 1 cm pala mietoa punaista chiliä (ilman siemeniä) hienonnettuna
  • 3/4 rkl limetin mehua
  • 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria
  • 1/4 tl hienoa merisuolaa
  • koristeluun herneenversoja

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

Paistettu lohi

  1. Jos teet lohifileet itse, leikkaa lohifileestä veitsellä noin 3 cm:n levyinen viilto kalan nahkaan saakka.
  2. Leikkaa 3 cm:n päästä uusi viilto ja leikkaa myös nahka poikki, jotta pala irtoaa.
  3. Leikkaa loput palat samaan tapaan fileestä.
  4. Käännä palat auki perhosen muotoon siten, että nahka jää alapuolelle.
  5. Mausta medaljongit suolalla ja pippurilla.
  6. Jätä lohimedaljongit odottamaan vuoroaan.

Kurkku-hernesalsa

  1. Yhdistä ainekset ja sekoita.
  2. Laita jääkaappiin makuuntumaan.

Tyrnirisotto

  1. Kuumenna kasvisliemi.
  2. Kuumenna öljy kasarissa, lisää riisi.
  3. Kääntele riisiä koko ajan varovaisesti sekoittaen. Riisi ei saa saada väriä (jos lämpö tuntuu olevan liian korkea, laske sitä hieman).
  4. Pidä riisi koko ajan liikkeellä. Muutaman minuutin kulttua riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi.
  5. Lisää joukkoon luomutyrnitäysmehu ja hämmennä koko ajan.
  6. Kun mehu on imeytynyt riisiin, lisää ensimmäinen kauhallinen kuumaa lientä.
  7. Laske lämpöä niin, että seos poreilee melko voimakkaasti. Neste ei saa kiehua liian kovaa, sillä silloin riisin ulkopinta kypsyy liian nopesti ja sisus jää raa´aksi.
  8. Lisää nestettä edelleen kauhallinen kerrallaan, mutta anna aina edellisen kauhallisen imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan.
  9. Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on pehmeää, mutta vielä pureskeltaessa napakkaa. Tähän kuluu aikaa noin 15-25 minuuttia.
  10. Nosta kasari pois levyltä. Lisää joukkoon voi ja juustoraaste. Sekoita.
  11. Nauti risotto mahdollisimman pian eli kun se on koostumukseltaan vielä miellyttävän kosteaa.
  12. Paista medaljongit pannulla kypsäksi. Kypsennys tulee tähdätä risoton valmistuksen "viime metrien ollessa kyseessä".
  13. Kokoa annos ja koristele herneenversoilla.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...