Herkkusämpylöitä aamiaispöytään
Maistuisiko aamiaisella tuoreet sämpylät? Nämä tyrni-cashewsämpylät valmistellaan illalla, taikinan annetaan levätä yön yli jääkaapissa ja aamulla päästäänkin suoraan lusikoimaan taikina pellille.
Taikinassa on käytetty kolmenlaisia jauhoja tuomaan ruokaisuutta ja kuitua. Kuivatut luomutyrnit tuovat sämpylöihin mukavan pirteät makuyllätykset, ja cashewpähkinöistä saa sekä hivenaineita että pientä pureskeltavaa.
Herkullisilla lisukkeilla täytetyistä sämpylöistä saa myös maistuvat retkieväät!
Resepti ja kuva Inka Ikonen, Inka I -blogi
Ainekset
Tyrni-cashewsämpylät
7,5 dl vettä
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 rkl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
2 dl spelttijauhoja
8-10 dl vehnäjauhoja
1 pss Biokian kuivattuja luomutyrnejä
2 kourallista cashewpähkinöitä
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
Tyrni-cashewsämpylät
-
Sekoita kulhossa vesi ja hiiva yhteen. Lisää sitten suola.
-
Lisää ensin ruis- ja spelttijauhot. Lisää sitten vehnäjauhoja niin paljon, että taikinasta tulee paksuhko ja siinä on hiukan sitkoa. Sekoita jauhot isolla lusikalla tai puuhaarukalla. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Sekoita lopuksi tyrnit ja pähkinät joukkoon.
-
Laita kulhon päälle leivinpaperi ja liina. Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa.
-
Laita aamulla uuni lämpenemään 220 asteeseen. Lusikoi taikinasta sämpylöitä uunipellille. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Paista sämpylöitä 35 minuuttia.