Ohje
Tyrni-cashewsämpylät
- Liuota hiiva veteen. Lisää sitten suola.
- Lisää ensin ruis- ja spelttijauhot. Lisää sitten vehnäjauhoja niin paljon, että taikinasta tulee paksuhko ja siinä on hiukan sitkoa. Sekoita jauhot isolla lusikalla tai puuhaarukalla. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Sekoita lopuksi tyrnit ja pähkinät joukkoon.
- Laita kulhon päälle leivinpaperi ja liina. Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa.
- Laita aamulla uuni lämpenemään 220 asteeseen. Lusikoi taikinasta sämpylöitä uunipellille. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Paista sämpylöitä n. 15 minuuttia.
- Vinkki! Voit käyttää eri jauhojen tilalla myös valmista sämpyläjauhosekoitusta.
Ainekset
Tyrni-cashewsämpylät
- 7,5 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
- 1 rkl suolaa
- 1,5 dl ruisjauhoja
- 2 dl spelttijauhoja
- 8-10 dl vehnäjauhoja
- 1 pss Biokia kuivattuja tyrnejä
- 2 kourallista cashewpähkinöitä
Herkkusämpylöitä aamiaispöytään
Maistuisiko aamiaisella tuoreet sämpylät? Näiden tyrni-cashewsämpylöiden taikina valmistellaan illalla, annetaan levätä yön yli jääkaapissa ja aamuksi jää vain paistaminen.
Taikinassa on käytetty kolmenlaisia jauhoja tuomaan ruokaisuutta ja kuitua, mutta voit käyttää myös valmista sämpyläjauhosekoitusta. Kuivatut luomutyrnit tuovat sämpylöihin mukavan pirteät makuyllätykset, ja cashewpähkinöistä saa sekä hivenaineita että pientä pureskeltavaa.
Herkullisilla lisukkeilla täytetyistä sämpylöistä saa myös maistuvat retkieväät!
Alkuperäisresepti ja kuva Inka Ikonen, Inka I -blogi