Ilmaiset toimitukset yli 50 € tilauksiin kotimaassa!
Preparation 50 min 10 annosta

Herkkusämpylöitä aamiaispöytään

Maistuisiko aamiaisella tuoreet sämpylät? Nämä tyrni-cashewsämpylät valmistellaan illalla, taikinan annetaan levätä yön yli jääkaapissa ja aamulla päästäänkin suoraan lusikoimaan taikina pellille.

Taikinassa on käytetty kolmenlaisia jauhoja tuomaan ruokaisuutta ja kuitua. Kuivatut luomutyrnit tuovat sämpylöihin mukavan pirteät makuyllätykset, ja cashewpähkinöistä saa sekä hivenaineita että pientä pureskeltavaa.

Herkullisilla lisukkeilla täytetyistä sämpylöistä saa myös maistuvat retkieväät!

Resepti ja kuva Inka Ikonen, Inka I -blogi

Ainekset

Tyrni-cashewsämpylät

7,5 dl vettä

25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa

1 rkl suolaa

1,5 dl ruisjauhoja

2 dl spelttijauhoja

8-10 dl vehnäjauhoja

1 pss Biokian kuivattuja luomutyrnejä

2 kourallista cashewpähkinöitä

 

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

Tyrni-cashewsämpylät

  1. Sekoita kulhossa vesi ja hiiva yhteen. Lisää sitten suola.
  2. Lisää ensin ruis- ja spelttijauhot. Lisää sitten vehnäjauhoja niin paljon, että taikinasta tulee paksuhko ja siinä on hiukan sitkoa. Sekoita jauhot isolla lusikalla tai puuhaarukalla. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Sekoita lopuksi tyrnit ja pähkinät joukkoon.
  3. Laita kulhon päälle leivinpaperi ja liina. Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa.
  4. Laita aamulla uuni lämpenemään 220 asteeseen. Lusikoi taikinasta sämpylöitä uunipellille. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Paista sämpylöitä 35 minuuttia.
Arvostele

Mitä pidit?

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...